GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Šest stvari, ki jih morate nemudoma črtati iz jedilnika!

10. 9. 2017; 03.00
Avtor: S.M.
meso
Hrana, ki se je morate izogibati ne glede na to ali imate problem s prekomerno težo ali ne.

Slanina

Gre za eno najbolj škodljivih pregreh, ki se jo morate izogibati v velikem loku. Poleg tega, da rezina slanine vsebuje ogromno kalorij, boste z vnosom te hrane v telo vnesli tudi zelo veliko škodljive masti in natrija, ki sta škodljiva za vaše zdravje. Zaradi rezine ali dveh slanine vsake toliko časa ne boste umrli, vseeno pa se je izogibajte kar se le da.

Pecivo

Pri tem ne mislimo na vsa peciva, saj so peciva narejena iz integralnih žit dobra za vaše zdravje, kar pa ne velja za peciva iz bele moke, ki prevladujejo v ponudbi. Poleg visokega števila kalorij boste v svoje telo vnesli tudi rafinirano belo moko, ki povzroča bolezni srca, povečanje telesne teže in povečuje možnosti za sladkorno bolezen. Posledice vnosa bele moke v telo se kažejo tudi na koži, saj ta postane aknasta in polna lis.

Beli kruh

Kot pecivo je škodljiv tudi bel kruh, ki je pogosto narejen iz rafinirane moke. Tovrsten kruh je bogat s kalorijami in ima zelo nizko hranilno vrednost. Poleg tega pogosto vsebuje tudi veliko soli, ki je prav tako škodljiva za zdravje. Namesto belega kruha raje izberite polnozrnat kruh z raznimi semeni.

Krofi

En majhen krof vsebuje ogromno sladkorja in masti, kar pomeni ogromen vnos kalorij v telo. Kljub temu, da so zelo okusni, ne vsebujejo niti ene sestavine, ki je zdrava ali važemu organizmu potrebna.

Hitra prehrana

Malo stvari je tako okusnih kot sočni hamburger ali pomfri, a je na drugi strani tudi zelo malo stvari tako zelo škodljivih, kot so izdelki hitre prehrane. Tovrstna hrana vsebuje velike količine natrija, umetnih barvil, ojačevalcev okusa, sladil in ostalih neznanih in nepreverjenih sestavin, ki so škodljive za naše zdravje. Pri tem je potrebno vzeti v obzir tudi način priprave hrane, ki je pogosto pod predpisanimi standardi.

Kečap in konzerviran paradižnik

V to skupino spadajo vsi produkti paradižnika, ki se jih najde v pločevinkah. Sam paradižnik ni škodljiv, škodljivi so dodatki, ki se nahajajo v tako pripravljeni hrani. Tovrtsni paradižniki pogosto vsebujejo estrogen, ki se povezuje z motnjami plodnosti, boleznimi srca in sladkorno boleznijo. Namesto konzerv raje sami naredite paradižnikovo omako, po možnosti iz domačih paradižnikov.

prejšnji članek
Pogosto prekrižate roke ali vzdihujete? Raje ne počnite tega!
Zdravje
Pogosto prekrižate roke ali vzdihujete? Raje ne počnite tega!
naslednji članek
Pot do vitkosti je tlakovana z zdravimi navadami
Zdravje
Pot do vitkosti je tlakovana z zdravimi navadami