Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Uživajte v čipsu brez slabe vesti

2. 8. 2016; 12.29
Avtor: A.P.
čips
Hrana za tolažbo na zdrav način.

S prihodom pomladi se pojavi tudi želja po izgubi kilogramov, kar seveda ne pomeni, da se morate odreči vsem sladkim in malim užitkom. Slana hrana je lahko tudi zdrava – če jih naredite sami! Uživali boste v okusu jabolčnega, bučnega ali špinačnega čipsa.

Čeprav je čips hrana za tolažbo, se pogosto pojavi na druženjih ali zabavah, kot prigrizek med obroki. Kupljeni čips zaradi maščobe vsebuje veliko nasičenih maščob, ki lahko negativno vplivajo na zdravje, če ji pojemo v velikih količinah. Četudi niste izvrstni v kuhinji, je čips enostavno narediti doma.

Priprava krompirjevega čipsa ne zahteva velikočasa, svojih gostom pa boste lahko ponudili odličen zalogaj, v katerem boste lahko uživali brez strahu, da bi pojedli preveliko količino soli in kalorij. Doma pripravljen čips vsebuje manj kalorij, večji del vlaknin, proteinov, železa. Z uporabo oljčnega olja bosta zmanjšali nasičene maščobe, ki povišujejo nivo slabega holesterola v krvi in bodo v trenutku vplivali na zdravje kardiovaskularnega sistema. Uporabo soli lahko zmanjšate z uporabo različnih začimb.

prejšnji članek
Diane, prosim, pojej kaj!
Svet slavnih
Diane, prosim, pojej kaj!
naslednji članek
Kje še lahko uporabite dezodorant?
Moda&Lepota
Kje še lahko uporabite dezodorant?
#nasazenazenska
nasazenazenska