Vroče ta hip

Pirini marelični cmoki v čokoladni omaki

Promocijski material.

Za razvajanje brbončic!

Sestavine za 4 osebe:
8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito

Za čokoladno omako:

120 g sladke smetane
100 g medu
40 g sladkorja
70 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
40 g kakava v prahu
ščep soli

Priprava:

1. Zamrznjene marelične cmoke kuhamo v vreli osoljeni vodi, ob nežnem vretju, od 12 do 15 minut. Medtem pripravimo čokoladno omako.
2. V nepregorno posodo stresemo na majhne koščke nadrobljeno čokolado, kakav in sol. V kozico z debelim dnom vlijemo smetano, med in sladkor ter postavimo na srednje močan ogenj. Ko zmes zavre, z njo prelijemo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi in nastane homogena zmes. Če ostane še kaj omake, jo shranimo v kozarcu za marmelado, v hladilniku.
3. Cmoke s penovko poberemo iz vode in jih odcedimo. Lahko jih povaljamo v stopljeni čokoladi ali pa jih z njo prelijemo. Da bo vse skupaj še malce zahrustalo, lahko dodamo tudi kokosovo moko ali piškotne drobtine.