reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Stvari, ki jih o medu še niste slišali

21. 8. 2016; 09.00
Avtor: A.P.
med
Med v čaju ali naravnih maskah za obraz in lase ni edini način za uporabo tega izdelka. Med je poznan po svojih številnih vplivih na človeško telo. Tukaj je nekaj zanimivih dejstev, ki jih morda še niste spoznali.

Pomaga pri kašlju. Med rešuje pred gripo in prehladom. Blaži negativne simptome kašlja, ima neverjetne učinke na spanec in pripomore k boljši relaksaciji. Svetovna zdravstvena organizacija potrjuje, da je med sredstvo za ublažitev bolečine v grlu in ga tudi pomirja.

Pomaga pri celjenju ran. Zgodovina uporabe medu prikazuje, da se je uporabljal že pred Kristusovim rojstvom, ko se je uporabljal za zdravljenje ran in ureznin. Nedavne raziskave so pokazale, da med pripomore k hitrejšemu celjenju in deluje antibakterijsko v širokem spektru.

Pomaga pri kožnih boleznih. Lahko pomaga pri različnih kožnih boleznih. Poznan je tudi recept, v katerem med razredčimo s toplo vodo, ki pripomore k zmanjšanemu srbenju in luščenju kože. Rezultati te raztopine na koži so pokazali že po enem tednu – srbenje je popolnoma prenehalo, po dveh tednih poškodbe na koži niso bile več vidne.

Pomaga pri povišanju energije. Ker je relativno lahko prebavljiv med povzroči hiter dvig energije v našem organizmu. Z dolgotrajno uporabo pa lahko povišano tudi našo fizično vzdržljivost in psihično stabilnost. Je bogat vir ogljikovih hidratov in deluje kot gorivo; je bogati vir energije športnikom in rekreativcem.

prejšnji članek
Negujte vaše nogice
Moda&Lepota
Negujte vaše nogice
naslednji članek
Kdaj spimo zares kvalitetno?
Zdravje
Kdaj spimo zares kvalitetno?