ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Kako pripraviti odličnega piščanca na žaru?

27. 5. 2017; 07.00
Avtor: mk
Screenshot from 2017-05-31 14-29-11

foto: Perutnina Ptuj

Čas je za piknike, kjer ne sme manjkati niti okusen piščanec!

V slabi uri (50 min) lahko na žaru pripravite zelo okusnega piščanca, ki bo popestril vaše pomladne piknike. Za vas smo pripravili recept za 4 osebe, ki ga boste zagotovo večkrat uporabili! 

SESTAVINE
- piščanec, približno 1,5 kg (priporočamo piščanca Perutnine Ptuj brez E-jev in aditivov)
- žlica gorčice
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici olja
- mešanica začimb za perutnino*
- sol

foto: Perutnina Ptuj

Priprava: 

1. Očiščenega piščanca operemo, posušimo, prerežemo na prsih in sploščimo tako, da se sklepi beder in prsne kosti odlomijo od hrbtišča. Na notranji strani mu odstranimo prsne kosti. Natremo ga z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.
2. Položimo ga na rešetko žara, tako da je s kožo na rešetki, in pečemo na srednje močnem žaru približno 20 minut. Nato ga obrnemo in pečemo še 15 do 20 minut. Občasno ga premažemo z oljem ali preostalo marinado. Če ga med peko pokrijemo s folijo, se bo spekel hitreje.

* Mešanica začimb za perutnino je sestavljena iz soli, sladke mlete paprike, suhega česna, mletega popra, majarona in rožmarina.

prejšnji članek
Slavna igralka brez ličil povsem neprepoznavna
Svet slavnih
Slavna igralka brez ličil povsem neprepoznavna
naslednji članek
Salomejina mama: Dokler je bil moj Neno na Rabu, je bilo vse v redu
Resničnostni šovi
Salomejina mama: Dokler je bil moj Neno na Rabu, je bilo vse v redu