Vroče ta hip

S preprostim receptom nad akne in mozolje!

Privoščite si masko z aspirinom in opazujte čudež, ki se bo zgodil na vaši koži.
Privoščite si masko z aspirinom in opazujte čudež, ki se bo zgodil na vaši koži.

Težko je verjeti, a navaden aspirin lahko služi tudi kot odličen kozmetični preparat. Maske za obraz z aspirinom, stopljenim v vodi, poskrbijo, da celo najbolj težavna koža postane zdrava, lepa, čista in mehka.

akne.jpg
Osnovni vzrok za nastanek aken je povečano delovanje lojnic, ki se izlivajo v dlačne folikle, in moteno poroženevanje kože.

Vsa skrivnost maske za obraz z aspirinom je glavna komponenta tega zdravila – acetilsalicilna kislina, ki je tudi v kozmetiki zelo uporabna, saj odlično čisti kožo, zmanjšuje izločanje lojnic, oži pore na obrazu, preprečuje vraščanje dlačic, zmanjšuje vnetja na koži ter preprečuje nastanek aken in mozoljev.

lepota.jpg
Maske z aspirinom v večini primerov učinkujejo že dobre 3 ure po prvem nanosu.
Profimedia

Maske z aspirinom priporočajo predvsem za problematično kožo (mozolji, akne, male črne pikice različnega porekla), mastno kožo (oži pore in normalizira delo žlez lojnic) ter za starejšo kožo (vrača elastičnost in zdravo polt).

Redno čiščenje obraza z aspirinom zmanjšuje rdečico, različna vnetja, odpravlja akne, izboljšuje polt ter elastičnost kože.

Ker je aspirin zdravilo in ne naravna substanca, lahko povzroči neželene učinke, zato maske z aspirinom ne priporočajo nosečnicam, dojiljam, ljudem, nagnjenim k alergijam ter tistim, ki imajo na obrazu odprte rane. Preden nanesete masko z aspirinom na obraz, jo testirajte na notranji strani nadlakti in če v nekaj urah ne bo negativne reakcije, si jo mirno privoščite.

lepota.jpg

Navodila za pripravo mask z aspirinom

Maska za mastno kožo z mozolji in aknami z učinkom beljenja

Zdrobite 6 tablet aspirina (po 100 mg ali eno 500-mg tableto) ter zmešajte z 2-3 žlicami limoninega soka. Masko nanesite na očiščen obraz za 10 minut, nato jo izperite z raztopino vode in sode bikarbone (žlica sode na liter vode). Po tem postopku bodo akne izginile, rdečica se bo zmanjšala, koža pa bo postala opazno bolj sveža in čista. Takšno masko si lahko privoščite enkrat tedensko.

lepota.jpg
Maska z aspirinom dela čudeže.
Profimedia

Piling maska za mastno in kombinirano kožo

Zmešajte 4 tablete (100-mg) zdrobljenega aspirina z 1 žlico vode. Dodajte žlico medu in žlico oljčnega (ali drugega rastlinskega) olja ter pomešajte. Če imate mastno kožo, olje izpustite. Zmes nanesite na očiščen obraz, nežno, res nežno masirajte nekaj minut, nato pustite še deset minut ter izperite. Ta maska odlično čisti pore, umirja razdraženo kožo in zmanjšuje vnetja.

aspirin.jpg
Vsa skrivnost maske za obraz z aspirinom je glavna komponenta tega zdravila – acetilsalicilna kislina.
Profimedia

Maska za čiščenje obraza za vse tipe kože

Zmešajte 3 do 4 zdrobljene 100-mg tablete aspirina z žlico medu, dodajte žlico tople vode (za mastno kožo) ali žlico toplega rastlinskega olja (za suho kožo) in še enkrat zmešajte. Zmes nanesite na kožo, ki ste jo prej temeljito očistili z naravnim tonikom ali mlekom za obraz. Po 20 minutah delovanja masko izperite z blago masažo obraza. Rezultat: koža je popolnoma čista, sveža in napeta. To masko si lahko naredite samo enkrat tedensko, če ste alergični na med, pa pozabite nanjo.

lepota.jpg

Maska za normalno kožo

Zmešajte 2 do 3 zdrobljene tablete aspirina z žlico jogurta, kefirja ali kisle smetane ter zmes nanesite na obraz. Po 20 minutah jo sperite s toplo vodo. Prednost te maske je v tem, da si jo lahko privoščite vsak drugi dan.

lepota.jpg
Masko nanesite na obraz po tistem, ko ste jo testirali na roki.
Profimedia