atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vsaka bi rada imela čvrsto zadnjico

7. 7. 2019; 03.00
Avtor: M. G./Bodi zdrava
zadnjica

foto: Profimedia

Čeprav je lepa zadnjica želja vsake ženske, pa se po mnenju Mateja Cankarja velikokrat napačno lotimo vadbe, in ko rezultatov ni, kmalu obupamo.

Čeprav imamo ljudje 99 odstotkov dednega zapisa enakega, dobro vemo, da si Jennifer Lopez in Angela Merkel nikakor nista podobni. Razlog tiči v tistem majhnem odstotku, v encimih, ki delujejo na presnovo živil, in seveda v samoaktivnosti. Zato zelo podobne stvari različno delujejo na človeški organizem. Kar pri nekom čudovito deluje, ni nujno, da bo tudi pri drugem. Zato je slepo in nekritično kopiranje treningov in jedilnikov zvezdnikov, manekenk in trenerjev lahko nevarno. Treba se je poglobiti v svoje telo in ugotoviti, kaj mu ustreza.

Stopanje na klop

Z nogami stopimo na klop, nato se nagnemo s trupom malenkost naprej, tako da ohranimo težo izključno na sprednji nogi. Tako bomo odlično začutili zadnje stegenske mišice in zadnjico. Naredimo trikrat po 15 ponovitev na vsako nogo.

Dvig bokov na klopci

Lopatice postavimo na rob, noge pokrčimo in trdno postavimo na tla. Utež ali kettlebell postavimo na medenico in ob dvigu bokov močno stisnemo zadnjico. Naredimo dvakrat po 16 ponovitev.

Izteg kolka

Postavimo se na komolce, pazimo, da ohranimo malo ledveno krivino, in statično zadržimo položaj. Odlično bomo začutili mišice zadnjice. Naredimo dvakrat po 45 sekund zadrževanja.

Mrtvi dvig

Odlična vaja za krepitev zadnjice in zadnjih stegenskih mišic. Palico držimo čim bližje telesa, boke potisnemo nazaj in počasi zdrsimo s palico navzdol. Hrbet naj ostane raven, trebuh stisnjen, lopatice skupaj. Naredimo trikrat po 16 ponovitev.

Priteg žoge z dvigom bokov

Izredno zahtevna vaja ob pravilni izvedbi. Ko vlečemo pete k sebi, dvignemo tudi boke. Roke so trdno postavljene na tla in lopatice skupaj. Gibanje izvajamo nadzirano in počasi. Naredimo dvakrat po 12 pravilnih dvigov.

Izpadni korak na mestu

Eno nogo postavimo nazaj v razmaku širine bokov. Sprednje koleno naj ne sili naprej, zadnje koleno krčimo in ga spustimo skoraj do tal. Hrbet naj ostane raven, prsni koš pokonci. Naredimo dvakrat po 12 ponovitev na vsako nogo.

prejšnji članek
Ste vedeli, da so čistilni robčki lahko nevarni?
Zdravje
Ste vedeli, da so čistilni robčki lahko nevarni?
naslednji članek
Merljakova je spregovorila o manj lepih plateh materinstva.
Svet slavnih
Merljakova je spregovorila o manj lepih plateh materinstva.