kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kam z lasmi na plaži, da bo občutek dober?

6. 8. 2016; 10.00
Avtor: mo
frizura

Če želite poudariti svoje oči, izberite ščipalke v njihovi barvi. foto: profimedia

Za urejeno in modno »morsko« pričesko ne potrebujete dolgih las, ampak barvne ščipalke, sponke in lasnice ter veliko fantazije.

Dopust je pravi čas, da si daste duška in si privoščite odklop tako v glavi kot na njej. Afro kitke so na vseh plažah že klasika: pričesko si pač poživite z drobnimi kitkami, spletenimi po glavi in jo utrdite z barvnimi elastikami. Predstavljamo pa vam še nekaj frizuric, kakšna od njih bo to poletje brez dvoma postala vaša najljubša.

Dvignjeni repki

Naredite prečo na sredi, po celi dolžini glave, od čela do zatilja. Pramena las, ki nastaneta, zvijte v dva svitka in ju nad ušesi spnite vsakega s svojo ščipalko. Konice naj prosto štrlijo.

Speti svitek

Vse lase gladko počešite nazaj, jih zberite v nizek čop in ga zavrtite okoli njegove osi. Dobljeni svitek počasi vrtite in ga učvrstite na glavi z veliko ščipalko, ki ujame celotni svitek. Strogo podobo naj razigra čopek lasnih konic.

Dva v enem

Razdelite lase na dva pramena, kot če bi želeli splesti kiti. Potem pramena zvijte vsakega okoli svoje osi in ju na koncu združite z veliko barvno sponko. Če ste lepo zagoreli, izberite sončno barvo sponke (rumeno ali oranžno).

Izumetničen čop

Preden z veliko sponko spnete počesane lase v nizek čop, povlecite dva majhna pramena las spredaj na čelu in ju zvijte vsakega v svoj svitek ter ju spnite na vrhu glave.

Trojne lasnice

Če navadno nosite lase ob strani, počesane v prečo, jo lahko še posebej poudarite. Pritrdite sprednji pramen las s serijo barvnih lasnic. Ne bojte se, da boste pretiravali s količino lasnic, uporabiti morate najmanj tri, lahko pa jih uporabite celo pet ali šest.

Pritrjeni čopki

Če imate vse lase enako dolge in segajo do brade, si pomagajte z dvema sponkama, ki ju pripnete v višini obrvi in z njima učvrstite pramene las, da vam ne padejo na oči.




prejšnji članek
Poleti izberite vodoodporna ličila
Moda&Lepota
Poleti izberite vodoodporna ličila
naslednji članek
Zvezdnica bije grozno bitko z rakom
Svet slavnih
Zvezdnica bije grozno bitko z rakom