atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Sivi lasje so prava uspešnica

4. 3. 2017; 08.00
Avtor: Katja Štingl/Bodi zdrava
sivi lasje

foto: Instagram

Sivih las, ki so značilni za zrelo obdobje, ne bo treba več prikrivati. Kvečjemu nasprotno.

Za to barvo las se po zaslugi številnih hollywoodskih zvezdnic, med njimi je tudi Rihanna, odloča vse več mladih. Siva oziroma srebrna, kot jo radi poimenujejo v svetu mode, je to sezono postala prava lepotna uspešnica. In kako priti do tega trendovskega odtenka?

Prvo in najpomembnejše pravilo je, da tega ne počnite sami doma, svetuje frizer Nejc Lovšin (Novellus), ki se je že večkrat spoprijel s tem, da so se dekleta po domačem eksperimentiranju z barvanjem na srebrno prišla popravit v salon. Srebrna barva namreč ni za vsakogar in postopek je precej zahteven, zato se ga lotite z izkušenim frizerjem.

»Najprej je treba pregledati lase, da vidimo, v kakšnem stanju so. Za barvanje morajo biti namreč v dobri kondiciji – močni, nelomljivi in lepo negovani, skratka pripravljeni na spremembo,« poudarja Lovšin. Vašo osnovno barvo las, ki naj ne bo pretemna, je najprej treba posvetliti čisto na svetlo in šele nato na sivo oziroma srebrno. Tudi ti odtenki se precej razlikujejo, od temno sive do skoraj bele, zato skupaj s frizerjem izberita pravega za vas. A to še vedno ni zagotovilo, da boste takšnega tudi dobili. »Gre za veliko spremembo na laseh in na sivo barvo se vsak las odzove drugače, odvisno od osnovnega pigmenta. Utegne se zgoditi, da barva ne prime povsod enako, razlike so lahko recimo na narastku in konicah, pride lahko do rumenkastega odtenka, zato strankam odsvetujem, da se tega lotijo same,« pravi frizerski mojster.

Šele ko so lasje posvetljeni, se nanese želena barva, a tu se zadeva ne konča. Potem ko ste dosegli želeni odtenek, je namreč precej pomembno tudi vzdrževanje barve. Na žalost se ta barva precej hitro izpira oziroma spreminja ton, zato je potrebna dodatna intenzivna nega. »Priporočam uporabo tako imenovanega vijoličastega šampona, ki z beljenih las odstranjuje rumenkaste odtenke in ustvari tanek zaščitni sloj, s čimer boste podaljšali obstojnost barve, lasje pa bodo videti bolj zdravi,« poudarja frizer.


Da s srebrnimi lasmi ne boste bili videti postarano, temveč mladostno in trendovsko, razmislite tudi o pričeski. Če se že odločate za takšno spremembo, bodite drzni tudi pri striženju in si privoščite stilsko drugačnost.

prejšnji članek
Alenka Resinovič Reza: Ko je človek enkrat tako zelo obupan ...
Svet slavnih
Alenka Resinovič Reza: Ko je človek enkrat tako zelo obupan ...
naslednji članek
Imate tanke lase?
Moda&Lepota
Imate tanke lase?