Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ustvarite iluzijo: Najnovejši trik za povečanje ustnic

23. 5. 2019; 02.00
Avtor: Vesna M
profimediaustnice

Uporabite rdečilo svetlejših odtenkov. foto: Profimedia

Si želite polnejših ustnic? Potem preizkusite najnovejši trik, po katerem posegajo tudi zvezdnice in manekenke. Brez skrbi, ne gre za lepotni poseg!

Ste doslej nekoliko zavistno pogledovale ženske, ki imajo polne čutne ustnice? Pa si jih lahko z nekaj spretnosti pričarate tudi same, veste. Poigrajmo se z čopičem in kot slikarke ustvarimo umetnijo, ki bo privabljala poglede …

Gre za optično prevaro, iluzijo, ki jo dosežemo s pomočjo senčenja. Ne, ne gre za klasične tehnike s svinčnikom, pri katerih sledite robu nad ustnicami ali nanašanje svetlejši tonov na sredino ustnic. Ravno obratno!

Imate tanjše ustnice? Preizkusite trik s svetlim črtalom! foto: Profimedia



Iluzija, ki osupne!


Pa kar začnimo, drage dame.

1. Vaš ljubi odtenek šminke nanesite na sredino ustnic. Za boljši učinek izberite nekoliko svetlejše tone in ne denimo temno vijolične, rjave ali temno rdeče. Pri nanašanju se izognite robovom in kotičkom ustnic. Pomembno je, da se posvetite notranjosti.

2. Sedaj naneseni sloj s prsti rahlo zabrišite od sredine navzven. Pomagajte si s 'tapkanjem' ali čopičem za šminko. A ne vse do roba!

3. Rob ustnic začrtajte s svetlim svinčnikom, odtenek ali dva svetlejšim od šminke. Uporaba ni nujna, lahko pa vam služi kot pomoč, če ste pri nanašanju barve nekoliko manj spretne.

4. S svetlejšim odtenkom šminke potapkajte po zunanjem predelu ustnic, ki je ostal nezapolnjen. Učinek senčenja lahko dosežete tudi z uporabo gobice za ličenje, s katero nežno zabrišite barvilo od sredine do roba ustnic.

5. Za zvezdniški učinek uporabite še najsvetlejše senčilo za veke ali osvetljevalec (highliter) v prahu, ki ga s čopičem nanesite na notranji rob ustnic.

Kot bi ustvarjali slikarsko platno, kajne?

S preprostim trikom do polnejših ustnic.

S preprostim trikom do polnejših ustnic.

prejšnji članek
To so znaki, da jeste preveč mesa
Zdravje
To so znaki, da jeste preveč mesa
naslednji članek
Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku
Zdravje
Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku