Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Šipkovo olje na koži deluje kot botoks

29. 11. 2019; 02.00
Avtor: ud
šipek

foto: Dreamstime

Posušene šipkove plodove uporabljamo za čaj, lahko pa iz pešk tega sadeža iztisnemo tudi olje, ki je odlično za nego problematične in aknaste kože ter drugih težav.

Šipkovo olje je izjemno bogato ne le z vitaminom C, ampak tudi z alfa-linolensko kislino (omega-3) ter vitaminoma A in E, zato na kožo deluje zelo blagodejno, pomirjujoče. Kožo vlaži, z njene povrhnjice briše pigmentne lise, radira strije in gube.

Preizkušeno negovalno sredstvo

Šipek so v lepotne namene uporabljali že stari Egipčani, Maji in ameriški domorodci. Pridobivali so ga s počasnim kuhanjem šipkovih pečk, danes pa te hladno stiskamo, zato olje ohranja še več blagodejnih učinkovin, ki bi se s segrevanjem uničile.

Ne masti in je zelo lahko

V nasprotju s težkimi olji, kot je jojobino, se šipkovo olje hitro absorbira v kožo. Lahko ga uporabljamo kot dodatek losjonom in kremam, saj deluje protivnetno in je polno antioksidantov, ki pomagajo odpravljati kožne poškodbe.

Boljše kot botoks

S pomlajevalnimi sestavinami (vitamin C in likopen) je šipkovo olje varna rešitev za obnavljanje kožne povrhnjice, izboljšuje njeno elastičnost ter jo varuje pred poškodbami sonca in okoljskega onesnaženja, ki vodita v nastajanje gub. Ob vsakodnevni uporabi so učinki (manj lis, zglajene gube) vidni že po treh tednih.

Pomoč pri aknah, ekcemih in luskavici

Šipkovo olje odlično vlaži suho kožo in je v pomoč pri ekcemih, dermatitisu ali luskavici. Olje namreč prodre v najgloblje plasti kože in jo stalno vlaži. Poleg tega oži pore ter ohranja zdrav in enakomeren ten kože.

Nega las in lasišča 

Tudi pri negi lasišča se šipkovo olje izkaže več kot odlično. Malo olja segrejte v kozici ter ga vmasirajte v lasišče in lase. Pustite ga učinkovati približno eno uro, nato pa lase umijte s šamponom. Ko si boste lase posušili, bodo mehki in bleščeči, o prhljaju pa ne bo nobenih sledi.

prejšnji članek
Kakšni so trendi letošnje praznične dekoracije?
Moda&Lepota
Kakšni so trendi letošnje praznične dekoracije?
naslednji članek
Medicinska dieta: v 15 dneh 15 kilogramov lažji
Moda&Lepota
Medicinska dieta: v 15 dneh 15 kilogramov lažji