kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Z samo eno dieto je pozdravila močne akne

29. 3. 2017; 06.00
Avtor: K.M.
aknerachel

foto: Instagram/Rachel Crawley

Imela je tako trdovratne akne, da so zaznamovale njeno življenje. Kako ji je uspela takšna sprememba?

Akne in mozolji zaznamujejo videz številnih najstnikov, tako deklet kot tudi fantov, vse bolj pogoste pa so tudi na koži odraslih posameznikov. Če se večina sooča z nadležnimi mozolji tu in tam, pa se je danes 22-letna Rachel Crawley soočala z močno vidnimi in težko ozdravljivimi aknami, ki so močno vplivale tudi na njeno zasebno življenje. Odločila se je, da mora spremeniti svoje življenje in se na koncu rešila tudi aken. 

Rachel, ki letos tekmuje za naziv Miss Preston v Angliji, so med odraščanjem močno zbadali, posledično pa pred druge ljudi ni želela več stopiti brez močnega ličenja. Pri 18 letih je sodelovanje pri izboru zavrnila, saj vase ni bila prepričana zaradi krast in brazgotin, ki so bile močno vidne na njenem obrazu. Zato se je odločila, da bo naredila veliko spremembo, ki bo izboljšala videz njene kože in jo njo samo naredila bolj samozavestno, vse skupaj pa lahko čisto vsi spremljate na njenem instagram računu. Kaj je naredila? Izbrala je posebno prehrambno dieto in v telo začela vnašati drugačno hrano. Rezultati so neverjetni! 

''Brez zdravil. Veganska hrana z visoko vsebnostjo maščob, brez kakršnekoli predelane hrane. Prava polnovredna živila in minimalna nega kože. Ljudje radi jemljejo močna zdravila, ki lahko povzročijo številne stranske učinke na telesu, ne želijo pa spremeniti svoje prehrane za boljše zdravje. Zapomnite si, da imajo vsi svoje bitke v življenju. Številni se odločijo, da jih ne bodo delili. Številni ljudje z močnimi aknami tega ne delijo z drugimi, saj jih je sram, a se bi morali ob tem zavedati, da to stanje ne bo večno in da zaradi tega niso nič manj ljudje. Čista koža ali akne, v obeh primerih si ista oseba,'' je pod eno objavo zapisala Rachel. 

Številni so ji postavljali vprašanja, kako je lahko tako zelo samozavestna, ko pa ima tako uničeno kožo. Njen razlog se skriva v tem, da se je sprejela in da je sprejela svoj videz, saj se je vrsto let borila s hudo obliko aken, ki so zavzele njeno mentalno zdravje in uničile številna razmerja. Prenehala je uporabljati ličila in je sama sebe pričela sprejemati takšno, kakršna je - lepo. Začela pa je spremljati tudi svojo prehrano in iz nje izločati določena živila. Odkrila je, da sladkor najbolj slabo vpliva na videz njene kože. Podobne reakcije pa povzročijo tudi ogljikovi hidrati, tudi tisti bolj zdravi. Prvi rezultati so bili vidni že po treh dneh drugačne prehrane. Zdaj je pretežno zelenjavo z visoko vsebnostjo zdravih maščob, njena koža pa je iz dneva v dan bolj zdrava in sijoča. 

prejšnji članek
Jože Činč se je razšel z ženo, zdaj našel novo srečo
Svet slavnih
Jože Činč se je razšel z ženo, zdaj našel novo srečo
naslednji članek
VIDEO: Domišljijski šov skrivnostne jahačice osvojil svet!
Zdravje
VIDEO: Domišljijski šov skrivnostne jahačice osvojil svet!