900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Osvežite vašo barvo las in se pomladite

27. 7. 2019; 02.00
Avtor: ud
Lasje, pričeska, frizura, kitka

foto: Profimedia

Bi svojo podobo radi osvežili z novo barvo las? Barvanje las v kopalnici je preprosto, saj so vam na voljo številne vrste barv, ki ne zahtevajo posebnega znanja pri nanašanju.

Poglejmo, kako se najlažje lotiti lepotne preobrazbe naglavnega okrasja.

Metode

Možnosti barvanja las je več. Barvni prelivi so najnežnejša metoda barvanja, saj ne vsebujejo amoniaka in alkohola. Delno obstojne barve ne spremenijo naravnega pigmenta vaših las. Odlično se obnesejo, če želite poudariti naravno barvo svojih las in jim dodati sijaj. Zdržijo do 20 šamponiranj. Na voljo pa imate še trajne barve, ki se ne sperejo in v celoti prekrijejo sive lase.

Z naravnimi sredstvi

Ključ do spremembe barve las se ne skriva samo na policah drogerij in v frizerskih salonih. Pestro barvno paleto nam ponuja tudi narava.

Kana

S kano se lahko spremenite v zapeljivo rdečelasko. Zmešajte eno skodelico rdeče kane v prahu, en rumenjak, eno žlico rastlinskega olja in malo vroče vode. Pokrijte in pustite stati čez noč. Naslednje jutro si umijte lase in jih malo osušite. Kaši primešajte toliko vroče vode, da postane spet mazljiva, in jo s čopičem nanesite na lase. Počakajte, da lasje dosežejo želen barvni odtenek, zatem jih umijte.

Kamilica

S kamilico lahko dodate svetlim lasem nežen naravni lesk. Tri žlice cvetov kamilice stresite v pol litra vrele vode in kuhajte 20 minut. Precedite in dodajte malo limoninega soka. Lase si temeljito umijte in jih izdatno namočite v kamiličnem pripravku. Ne izpirajte.

Orehi

Orehov pripravek daje temno rjavim lasem globok, svilnat lesk. Dve ali tri skodelice zdrobljenih orehovih luščin zmeljite v prah s kavnim mlinčkom. Zmešajte jih z malo rastlinskega olja, vode in kisa v mazljivo kašo. Nanesite jo na umite in rahlo osušene lase. Pustite učinkovati tako dolgo, da dosežete želen barvi odtenek. Lase si temeljito umijte.

prejšnji članek
Nikoli se ne pogovarjata o svoji slavi.
Svet slavnih
Nikoli se ne pogovarjata o svoji slavi.
naslednji članek
Kako bo Marko Miladinović ukrotil Leo Sirk?
Resničnostni šovi
Kako bo Marko Miladinović ukrotil Leo Sirk?