milano, ulični prodajalec
Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako se naličiti, če nosite očala?

16. 4. 2017; 08.30
Avtor: Mateja Bevk/Maja
očala ženska

foto: Pixabay

Za vas smo zbrali nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi si lahko pomagate pri ličenju.

Ličenje je za večino žensk rutinsko opravilo. Če na nos dodamo očala, pa se stvar nekoliko zaplete. Kako naličiti veke, da bodo sploh vidne? Kaj pa podlaga, ki se na nosu, kjer ležijo očala, lahko hitro razmaže? To so izzivi, ki pa niso nerešljivi. Za vas smo zbrali nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi si lahko pomagate pri ličenju.

Osvetlitev

Nekatera stekelca očal in izrazitejši okvirji lahko pod določenim kotom svetlobe poudarijo podočnjake. Da to preprečite, nanesite pod oči svetlejši puder in ga zabrišite proti osrednjemu delu nosa. Ta tehnika, poznana kot »contouring«, poskrbi za bolj svež videz in osvetli oči. Po želji jo lahko nadgradite še s tem, da na lične kosti, vrh čela in vsako stran nosa nanesete bronzer ter skrbno zabrišete meje s svojo siceršnjo podlago za obraz.

Obrvi

Ličenje obrvi je v veliki meri odvisno od velikosti in oblike očal kot tudi od debeline in linije obrvi. Če nosite manjša očala in imate naravno tanjše obrvi, jih lahko dopolnite z svinčnikom v barvi obrvi, s čimer boste pozornost preusmerili na oči. S kratkimi potegi dorišite obrvi na mestih, kjer bi morale biti, pa zaradi različnih razlogov ne rastejo več. Sicer pa so ta trenutek v trendu bogate, močne, košate obrvi, ki pa jih v primeru, da nosite očala z opaznimi okvirji, ne poudarjajte dodatno.
Pa še to: Upoštevajte, da k močnim in izrazitejšim obrvem sodijo očala z ožjimi okvirji in obratno. Če imate tanjše obrvi, lahko predele okoli oči poudarite z debelejšimi okvirji očal.

Veke

Opazne okvirje očal poudarite z naravnim ličenjem vek. Vendar to ni nujno. Če samo pogledate oglase za očala, boste opazili, da imajo dekleta tudi močno naličene veke, celo zadimljene.
Oči lahko obrobite tako, da jim vdahnete mačjo obliko, poudarite trepalnice z maskaro in izbranim senčilom, ki pa naj bo v skladu z barvo vašega okvirja. Če se barvi tepeta, se rado zgodi, je ličenje videti precej ceneno.

Sijaj na spodnje veke

Največja prednost nošenja očal je ta, da vam vizualno poveča oči. Če želite oči narediti še opaznejše, je najbolje na spodnjo veko nanesti malce bleščala, na primer srebrnega tik pod spodnjo obrobo. S tem boste resnični magnet za poglede.

Uporabite vihalnik

Večina žensk, ki nosijo očala, se boji naličiti veke z maskaro, da se jim ne bi razlila ali zapackala in bi bila tako skozi stekelca še bolj opazna. Na srečo se pred tem lahko zavarujete: trepalnice privihajte in nanje nanesite vodoodporno maskaro. Navdušeni boste, kako bo ta trik odprl vaš pogled.

Rdečilo za lica je nujno

Obrazu boste najbolje vdahnili nekaj barve z nanosom rdečila na lica. Izberite senčilo v prahu, ki se ne bo razmazalo, če bo prišlo v stik z očali. Priporočamo roza barvo, ki jo nanesete vzdolž lične kosti in zabrišete proti sencem za bolj naraven videz.

Ustnice

Najbolje je upoštevati pravilo, da poudarite bodisi oči bodisi ustnice, nikakor pa ne obojega. Če imate opazna očala in ste si izbrali močno senčilo na vekah, izpustite šminko in si ustnice naličite zgolj z brezbarvnim bleščilom ali balzamom. Ali pa, nasprotno, oči ohranite bolj naravne, za ustnice pa uporabite močnejši in bolj razigran odtenek rdečila.

Čistoča je ključna

Ličenje je večinoma zabavno opravilo, vendar se je treba zavedati, da lahko tudi poveča tveganje za draženje oči ali celo očesno infekcijo. Preden greste spat, si z obraza vedno odstranite vsa ličila, vključno z maskaro na spodnjih in zgornjih vekah. Ličila za oči menjajte na tri mesece, svetujemo pa še naslednje:
Ličil nikoli ne posojajte ali delite z drugimi.
Ličilom nikoli ne dodajajte vode, razen če na etiketi ni tako navedeno.
Ličilo vrzite v smeti, če spremeni barvo ali dobi čuden vonj.
Kadar ličil ne uporabljate, jih imejte tesno zaprte.
Če imate vnete oči, ne uporabljajte ličil. Zavrzite vsa ličila, ki ste jih uporabili v bližini vnetih oči.

Preberite tudi, kako izbrati prave kavbojke. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
FOTO: Nekdanja zajčica brez sramu pokazala svojo postavo
Svet slavnih
FOTO: Nekdanja zajčica brez sramu pokazala svojo postavo
naslednji članek
Maja o lažnih tračih: Nihče me ni poklical in preveril dejstev
Svet slavnih
Maja o lažnih tračih: Nihče me ni poklical in preveril dejstev
#obraziavenija
obraziavenija