Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Vodnik do lepih in sijočih las

25. 6. 2017; 01.30
Avtor: Tina Osterman
Lasje, obraz, ženska, ustnice, make up

foto: arhiv Bodi zdrava

Si želite imeti lepe in sijoče lase? Sijoči lasje so znak zdravih las in lepote.

Ne glede na osnovno zgradbo vaših las pa obstajajo nekateri postopki, s katerimi lahko poskrbite za bolj sijoč, izstopajoč videz las. Za sijoče lase redno izvajajte priporočene rituale za nego las, s katerimi bodo vaši lasje postali močnejši, bolj zdravi in posledično sijoči.

Pravila umivanja las

Priporočljivo je, da si lase umivate največ trikrat na teden. Če si jih umivate večkrat, namreč onemogočate, da bi se oskrbovali in obnavljali s svojimi naravnimi in varovalnimi olji. Vsakodnevno umivanje in sušenje las najbolj poškodujeta lasno strukturo ter onemogočata zdrav in sijoč videz las. Z vsakodnevnim umivanjem vaši lasje postajajo suhi in lomljivi. Priporočljivo je tudi, da si najdete šampon in balzam, ki vam najbolj ustrezata. Če imate mastno lasišče, si omislite vlažilni šampon in balzam za lase. Lasišče namreč pogosto postaja mastno tudi zaradi osušenosti.

Učinkovito uporabljajte šampon in balzam za lase

Šampon nanesite na celotno dolžino las, tudi na lasišče, kjer se začneta nabirati maščoba in umazanija. Šampon vedno nanesite na povsem mokre lase, saj s tem preprečujete njihovo lomljenje. Med šamponiranjem nežno masirajte lasišče, saj to pospešuje cirkulacijo in posledično obnovo las. Da se izognete mastnim lasem in vsakodnevnemu umivanju, pa balzam vedno nanesite le na konice las. Konice najbolj potrebujejo vlaženje in nego, saj lasje ob lasišču že dobivajo naravna hranila. Po šamponiranju celotnega lasišča nanesite kanček balzama in uporabite oskrbovalno masko za lase.

Uporabljajte masko za lase

Vsaj enkrat tedensko uporabljajte masko za lase, zlasti če so vaši lasje poškodovani, razcepljeni in suhi. Z masko za lase boste lase oskrbeli z esencialnimi olji in vitamini ter jih preventivno zaščitili pred lomljenjem in sušenjem. Vaši lasje bodo po redni uporabi maske zagotovo postali bolj prožni, lesketajoči, sijoči in zdravi. Prav tako se boste z uporabo maske za lase izognili videzu 'raztreščenih' las. Ko bodo vaši lasje videti bolj sijoči, pa se boste tudi vi počutili bolj polni energije.

prejšnji članek
Hrana, ki nas spravi v dobro voljo
Zdravje
Hrana, ki nas spravi v dobro voljo
naslednji članek
Vibracija harmonije in zdravja
Zdravje
Vibracija harmonije in zdravja