Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pravila poletnega ličenja: Kako do obstojne podlage?

28. 7. 2020; 02.00
Avtor: V. M.
l_puder

Pozabite na težke pudre, ki so še spomladi poskrbeli za brezhibno polt. foto: Shutterstock

Vroči sončni žarki nam v poletnih mesecih narekujejo nekoliko drugačen nanos ličil, saj lahko slednja ob običajnih tehnikah ličenja ustvarijo videz topeče se maske.

Kako torej ustvariti obstojen makeup, ki na žgočem soncu ne bo razočaral z razmazano šminko, razpackanimi senčili in tako sijočo poltjo, kot bi obraz potopile v olje? Da boste videti lepe tudi v pasji vročini, boste morale za nekaj časa pozabiti na klasične tehnike in se posloviti od izdelkov za večplastno prekrivanje. Zapomnite si – manj je več! To naj bo vaše vodilo v dneh, ko nas objema vročina.

Izberite lahko podlago

Pred nanosom podlage je pomembno, da kožo ustrezno navlažite in jo zaščitite s kremo za zaščito pred soncem. Zatem počakajte nekaj minut, da se krema dobro vpije v kožo, sicer nadaljnji nanos ličil ne bo tako obstojen, kot bi si želele.

. Zapomnite si – manj je več! To naj bo vaše vodilo v dneh, ko nas objema vročina. foto: Thinkstock

Sledi naj nanos lahke podlage, pozabite na težke pudre, ki so še spomladi poskrbeli za brezhibno polt. Zaradi vročine se boste namreč pričeli močno svetiti, puder po pričel polzeti z obraza, nastali bodo grdi madeži. Lahka BB ali CC obarvana krema bo mnogo bolj primerna izbira. V kolikor s slednjim ne boste mogli prekriti želenih napak, uporabite tanek sloj korektorja.

Za fiksiranje uporabite prosojen puder v prahu. Po slednjem posezite zlasti, če je vaša koža mastna in se prične na soncu močno svetiti. Na ta način boste dosegli mat učinek, puder v prahu bo namreč absorbiral znoj.

Želite uporabiti bronzer? Nanesite ga zelo malo in zgolj na predele, ki so tudi naravno posvetljeni s soncem (čelo, lica, brada, nos). V kolikor se želite izogniti potnemu in mokremu videzu, pa je zelo pomembno, da preskočite nanos osvetljevalca. Čeprav slednji pričara svež in lahkoten videz, pa vas bo v vročih dneh razočaral s pretirano svetlečim izgledom.

Preberite si še: Optična iluzija: Z ličili do petkrat večjih oči

Si podlago pravilno nanašate na kožo?

Si podlago pravilno nanašate na kožo?

prejšnji članek
Poletje je čas za cekarje in košare
Moda&Lepota
Poletje je čas za cekarje in košare
naslednji članek
Zakaj je rožnata glina tako posebna?
Moda&Lepota
Zakaj je rožnata glina tako posebna?