kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Super trik, ki bo takoj odpravil suho kožo na stopalih

19. 7. 2017; 02.00
Avtor: V.M.
Poletna stopala

Imate tudi vi težave s suho kožo na stopalih? foto: Profimedia

Suha in razpokana koža na petah – ali tudi vas jezi, da se navkljub redni negi vedno znova zazrete v bele sledi na podplatih? Imamo rešitev, ki jo morate preizkusiti! Če želite imeti gladko in mehko kožo, kakopak.

Ko vržete pogled na svoja stopala, lahko le zavijete z očmi. Bele izsušene pete in ljubke poletne sandale. Z bleščicami. Res krasna kombinacija. Prav nič ne kaže na to, da ste si še včeraj divje drgnili podplate s pilico in kožo natrli s kremo za stopala. Vam je tole kaj znano? Bi že včeraj nujno potrebovali rešitev? Potem ostanite z nami, imamo super trik, ki ga je vredno preizkusiti.

Najprej razjasnimo nekaj. Koža na stopalih ne proizvaja maščobe. Pika. Gre za del telesa, ki bi mu morali nameniti največ vlaženja, saj je koža na stopalih že sama po sebi nagnjena k izsušitvi. Tako kot si na obraz nanesete negovalno kremo, bi morali vsakodnevno skrbeti tudi za nego stopal. Zdaj pa k triku, ki prinaša odlične rezultate …

Kadar vas zgrabi krč v stopalih, ga lahko odpravite tako, da stopala namočite v toplo vodo. foto: Profimedia

V eni uri do osupljivega učinka

Priporočamo vam, da slednje izvedete po kopeli stopal. Namakate jih lahko v mlačni vodi, ki ste ji dodali nekaj žlic medu. Kožo po namakanju podrgnite s posebno pilico ali kamnom za odstranjevanje trde kože na stopalih.

Sedaj kožo izdatno natrite s kremo za stopala. Priporočljive so zlasti tiste negovalne kreme, ki vsebujejo ureo ali salicilno kislino. Na površini so lahko še bele sledi, ne varčujte, kar dobro namažite kožo. Sedaj na posamezno stopalo nataknite PVC vrečko. Da vam slednja ne bi zdrsnila iz gležnja, si lahko pomagate s kuhinjsko elastiko. Če želite, lahko čez vrečko nataknete še večje bombažne nogavice.

Če boste po negi s kremo obuli nogavice, bo tkanina maščobo vpila hitreje kot koža. Učinek bo mnogo manjši. foto: Dreamstime

Tako, zdaj pa si privoščite počitek. Z vrečkami na nogah boste težko tekali na okoli, zlasti, ker bi vam neznansko drselo. Raje se uležite in se lotite branja knjige, revije ali pa si poglejte tisti film, za katerega vam je že prevečkrat zmanjkalo časa. Medtem bo v vrečki nastala topla klima, ki bo odprla pore na koži stopal, kar bo omogočilo hitrejše vsrkavanje hranljivih snovi iz kreme. Vrečka prav tako ne bo vpila kreme, bogato nego bo vase posrkala vlage prepotrebna koža.  Ko boste vrečko odstranili iz stopal, morebitne ostanke kreme le dobro razmažite. Opazili boste občutno razliko, trika pa se lahko vsaj na začetku lotite trikrat na teden.

Preberite si še: To je vzrok za pojav debele kože na stopalih

foto: youtube

prejšnji članek
NAGRADNA IGRA: S knjigo uživajte na plaži
Zdravje
NAGRADNA IGRA: S knjigo uživajte na plaži
naslednji članek
Naredite si zdrav dan!
Zdravje
Naredite si zdrav dan!