mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Takole se znebite rjave kože pod pazduho!

26. 7. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
deodorant pazduha

Do rjave kože pod pazduho lahko pride zaradi uporabe premočnih dezodorantov. foto: Vir: Unsplash

Vas pesti potemnela koža pod pazduho? Slednje je zlasti neprijetno v poletnih mesecih, zato brž preverite, kako si lahko pomagate na povsem naraven način …

Če se soočate z lisasto in potemnelo kožo pod pazduho, naj vas potolažimo, da gre za zelo pogost pojav, ki pesti mnoge ženske. Vzrokov za nastanek je več, običajno gre za posledico prekomernega znojenja, britja, uporabe premočnih dezodorantov, zlasti tistih, ki vsebujejo alkohol, pa tudi zaradi neustreznega umivanja, ki vodi v infekcijo. Tudi drgnjenje oprijetih oblačil lahko vpliva na potemnelost, zato vam svetujemo, da nosite neoprijete, bombažne majice, ki bodo koži omogočali normalno dihanje.

Trik s kumaro

Ste vedeli, da lahko kumare posvetlijo potemnelo kožo? Učinek še poveča dodatek limoninega soka, ki kožo nekoliko pobeli. Kako si torej lahko pomagate? Potrebujete svežo kumaro (polovica bo zadoščala)  in sok limone.  Kumaro olupite, narežite na majhne koščke in pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte sok limone in dve žlički sode bikarbone. Zmes dobro premešajte, nato pa si jo nanesite na predel pod pazduho. Slednje boste najlažje storili v kadi, torej pred prhanjem. Pustite, da sestavine delujejo nekaj minut, naj se nekoliko posušijo, nato pa jih preprosto sperite z vodo. Metoda je povsem naravna, izvajate jo lahko prav vsak dan.

Ste vedeli, da lahko kumare posvetlijo potemnelo kožo? foto: Profimedia

Učinkovita maska za beljenje

Če je vaša koža pod pazduho izjemno temna, si lahko pomagate s posebno masko za beljenje, ki si jo pod pazduho nanašajte 14 dni.

•    1 jušna žlica limoninega soka
•    ščepec kurkume
•    1 jušna žlica navadnega jogurta
•    2 jušni žlici čičerikine moke

S paličnim mešalnikom zmešajte vse sestavine v gladko pasto. Nanesite jo na predel pod pazduho in pustite, da se razvijejo učinkovine. Trajalo bo malce dlje, saj navodila navajajo, da je potrebno pustiti nego na koži eno uro. Morda vam bo ob tem nekoliko neugodno, a je vredno vašega truda, saj bo naravna pasta posvetlila in zmehčala problematičen predel kože. Postopek ponavljajte vsak dan.

Preberite si še: Hrana za lepo polt

Citrusi so pri prehladnih obolenjih dobrodošli v čim večji meri.

Citrusi so pri prehladnih obolenjih dobrodošli v čim večji meri. foto: Profimedia

prejšnji članek
Gospodinjsko razsvetljenje: razkrita skrivnost predala pod pečico
Zdravje
Gospodinjsko razsvetljenje: razkrita skrivnost predala pod pečico
naslednji članek
Napake, zaradi katerih lahko navkljub kondomu zanosite
Zdravje
Napake, zaradi katerih lahko navkljub kondomu zanosite