klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotne zapovedi Kim Kardashian West

5. 8. 2017; 10.01
Avtor: Lara Jelen/Zarja
Kim Kardashian, Kanye West

Kim Kardashian in njen mož Kanye West. foto: Profimedia

Kim Kardashian West velja za lepotno ikono, saj ji sledi na milijone žensk po vsem svetu. Kozmetični saloni na veliko služijo, kajti marsikatera stranka si želi ličenje po njenem vzoru. Tudi doma lahko sledimo Kiminim smernicam, a za to potrebujemo čas, znanje, nekaj spretnosti in veliko kozmetičnih izdelkov.

Kim, verjetno najbolj priljubljena članica Kardashianovega klana, je v svetu lepote dobro poznana. Skupaj s svojim dolgoletnim mojstrom ličenja Mariom Dedivanovicem je pred leti ustvarila pravo modo, ko si je začela temniti obraz (tako imenovani contouring). Naenkrat si je množica žensk želela prav tako popoln in sijoč obraz brez kakršnih koli nepravilnosti, kot ga ima ona. In v kozmetičnih salonih si po njeni zaslugi še zdaj manejo roke. Temnenje in svetlenje obraza je dobilo novo ime: videz Kim Kardashian. Napotke, kako si ga pričarati, najdete v obilici objav na spletu. Žal pa v precej objavah pozabijo omeniti, da je treba senčenje in svetlenje obraza prilagoditi posameznici. »Obrazi so namreč različnih oblik in vsaki ne bo pristajalo enako temnenje in svetlenje obraza, kot ga Mario ustvari na Kim Kardashian. Tega se številne ne zavedajo,« na svojem blogu Vanesa's Vanity opozarja mojstrica ličenja Vanesa.

Ličenje je treba prilagoditi obliki obraza

Idealna oblika obraza naj bi bila po ocenah strokovnjakov ovalna, zato pri tej obliki ni potrebe po svetlenju in temnenju, čeprav jo številni vseeno izvajajo. Pri vseh drugih oblikah obraza vizažisti stremijo k temu, da ga čim bolj približajo ovalni obliki. »Če ne znamo oceniti, kakšno obliko obraza imamo, si pomagamo z majhnim trikom, s katerim se bomo lažje lotile te metode. Držimo se pravila kot pri oblačilih: črno zmanjša in belo poveča, doda svežino. Ko pogledamo svoj obraz, vidimo dele, ki jih želimo skriti, in dele, ki bi jih rade poudarile. Na primer: imamo koničasto brado, zato bomo ta del potemnile in ga s tem optično zmanjšale, ali želimo skriti podočnjake in poudariti predel pod očmi in predel pod obrvmi, zato bomo ta del posvetlile,« svetuje Vanesa. Če imamo podobno obliko obraza kot Kim, pa seveda lahko temnimo obraz na enakih predelih kot ona. S čopičem osenčimo predel pod ličnicama, del obraza na temenu ob lasni liniji, spodnji del čeljusti ter levo in desno stran nosu. Nato se lotimo svetlenja pod očmi (v obliki trikotnika), po vrhu nosu in med obrvmi ter po sredi brade (pod spodnjo ustnico). Svetlimo in temnimo z uporabo kozmetičnih izdelkov, ki so temu namenjeni. Svetlenju obraza so namenjeni highlighterji, osvetljevalci, medtem ko se lahko temnenja lotimo s temnejšim odtenkom korektorja ali s tako imenovanim kozmetičnim setom za countouring. Predele, ki smo jih osenčili in zatemnili, na koncu prekrijemo s pudrom, ki ga nanesemo z gobico (tapkanje) ali čopičem (krožni gibi). Začetnice naj posegajo po kremastih osvetljevalcih, korektorjih in pudrih, saj jim bo tako veliko lažje. Igra svetlobe in senc bo pričarala popoln videz.

Kimine ustnice so največkrat odete v obrobo in šminko pudrastega odtenka. Z njim preprosto ne moremo zgrešiti. foto: facebook

Najprej si vedno očistimo obraz

Glavni atribut zvezdničinega videza je torej senčenje in osvetljevanje, vendar pa modna ikona pred njim in po njem sledi še kar nekaj lepotnim korakom. Prvi korak je vedno čiščenje obraza pred začetkom ličenja. Če pri roki nima čistila za obraz, uporabi čistilne robčke za ta namen. Te ima vedno na dosegu. V naslednjem koraku si na ves obraz nanese posvetlitveno biserno podlago za ličenje, za katero pravi, da je ne smemo izpustiti, saj naredi čudovito kožo in izboljša naš ten. Sledi nanos vlažilne kreme ali losjona, ki preprečuje, da bi se koža izsušila. Nato si na obraz, vrat in dekolte s čopičem nanese iluminator, ki je idealen za nanašanje pod in nad ličilom, saj pričara blag lesk polti. Šele nato pride na vrsto podlaga za puder (na steklenički omenjenih izdelkov je navadno zapisana angleška beseda foundation). Veliko novih izdelkov, za katere prvič slišite? So res potrebni? Če vprašate strokovnjake, vsekakor, saj ravno omenjeni kozmetični pripomočki poskrbijo, da se puder lepo zlije s kožo in tam ostane ves dan, ne samo do kosila. No, potem pa je končno čas za svetlenje. Kim nanese osvetljevalec na obraz z majhnim čopičem, ki ji pride še posebno prav pri polnjenju manjših gubic okoli ustnic. Če bomo imele po vseh omenjenih korakih še voljo, da sledimo Kimini rutini, potem pri temnenju najprej uporabimo korektor v prahu in čez njega nanesimo še kremni korektor. Kim zagotavlja, da je to ključ do svežega videza. Linije na obrazu zabrišemo z gobico za ličenje, ki jo po vsaki uporabi obvezno očistimo, da se na njej ne začnejo nabirati nečistoče in bakterije. Z isto gobico lahko na obraz nanesemo tudi tekoči puder.

Morda ni videti tako, a Kim zagotavlja, da se lahko po njenem vzoru naličimo v pičlih desetih minutah. foto: Profimedia

Umetne trepalnice ji namestijo drugi

Morda ni videti tako, a Kim zagotavlja, da se lahko po njenem vzoru naličimo v pičlih desetih minutah. Po ustvarjanju popolne polti je treba urediti še obrvi. Popolno linijo ustvarimo z uporabo svinčnika za obrvi. Odtenek svinčnika naj bo čim boljši približek naši barvi obrvi. Oči poudarimo z nanosom senčil za oči v bronastih in peščenih odtenkih, ki so sploh idealni za poletne dni. Naj se prelivajo, nekoliko svetlejši odtenek nanesimo v notranje kotičke vek, temnejši odtenek pa na zunanjo stran vek. Odtenke med sabo zabrišimo z vatirano palčko. Velik učinek bomo dosegle še s črnim tekočim črtalom za oči. Črto potegnimo vzdolž veke ob trepalnicah. In ko smo že pri trepalnicah, kajpak je treba poudariti tudi te. Kim pogosto uporablja umetne trepalnice, a le, kadar ji jih pritrdijo drugi, saj priznava, da sama tega ne zna ravno najbolje. Kadar se liči sama, raje uporabi škarje za vihanje trepalnic in dobro maskaro, ki kar najbolj poudari njene lastne trepalnice. Kimine ustnice so največkrat odete v obrobo in šminko pudrastega odtenka. Z njim preprosto ne moremo zgrešiti.
 
 

prejšnji članek
S pudrom nad mivko in žogice za noge
Moda&Lepota
S pudrom nad mivko in žogice za noge
naslednji članek
Pamela Anderson ni več videti tako
Svet slavnih
Pamela Anderson ni več videti tako