Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Sladki obredi

13. 8. 2017; 03.00
Avtor: R. P.
Sladki obredi
Obožujete sladko v vseh mogočih oblikah? Tokrat bomo sladkor gostili kar na naši koži - v obliki kristalov, medu in sirupa. Tu je nekaj preprostih slastnih receptov za lepotičenje.

Lepotičenje s sladkorjem, medom in javorovim sirupom 

Obožujete sladko v vseh mogočih oblikah? Jasno, saj takoj dvigne razpoloženje, samo pomisliti je treba na kakšno dobro slaščico! Tokrat pa bomo za spremembo sladkor gostili kar na naši koži - v obliki kristalov, medu in sirupa. Nekaj preprostih slastnih receptov vam bo v pomoč pri lepotičenju. 

SLADKOR

Piling za suho kožo


Pozimi je koža izsušena - zaradi mraza na eni in suhih, toplih prostorov na drugi strani. Odmrle celice lahko z nje odluščite z luščilnim sredstvom. Četrt skodelice rjavega sladkorja in dve žlici polnomastnega mleka dobro premešajte. Nanesite na umit obraz in dve minuti nežno masirajte s krožnimi gibi. Sperite s toplo vodo in se osušite z brisačo.
Nasvet: Enako učinkovit je tudi piling iz avokada in olivnega olja. Pripravite ga takole: v skledi z žlico zmečkajte avokado in koščke kumare ter žlico sladkorja in žlico medu. Po občutku dodajajte še olivno olje, dokler mešanica ne postane gladka.

 Maska za lase

Sladkor lahko pomaga poživiti utrujene lase, vrača jim lesk in jih nahrani z minerali. Recept: trem velikim žlicam olivnega olja dodajte čajno žličko rjavega sladkorja in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte še pol žličke vaniljevega ekstrakta. Nanesite na lase, ovijte jih s toplo brisačo in po pol ure izperite. Nato si lase umijte in še enkrat izperite. 

Zaščita za roke


Rdečo kožo, žulje, obnohtno kožico in členke - skratka dlani vse do zapestja - prav tako lahko negujete s sladkorjem. V majhno skledo dajte jedilno žlico kristaliziranega sladkorja, jedilno žlico olivnega olja in tri kapljice vaših najljubših eteričnih olj. Maso vmasirajte v roke, zatem pustite, da se mešanica vpije v kožo. Odstranite jo z brisačo, ki ste jo pred tem namočili v vročo vodo.  

MED

Medeni čistilni gel
Da bo vaša koža čista do globin, jo umivajte z medenim gelom, ki hkrati tudi navlaži. Četrt skodelice medu, pol skodelice kateregakoli izdelka za kožo, ki vsebuje glicerin, in žlico tekočega mila zmešajte in nalijte v stekleničko. Gel lahko uporabljate za prhanje, majhno količino ga nanesite na gobico in vmasirajte v vlažno kožo. Sperite pod toplo vodo. 

Zoper celulit


Medena terapija pomaga pri oslabljeni koži, ki je pod stresom in jo je treba nahraniti. Učinkuje tudi pri odpravljanju celulita, saj med pospešuje drenažo, odvajanje odvečnih snovi in toksinov. Naredite si naslednjo proticelulitno masko: zmešajte dve žlici medu in rumenjak ter nekaj kapljic limoninega soka. Masko nanesite na stegna in pustite učinkovati 15 minut. Dobro sperite z mlačno vodo in vaša koža bo spet gladka in sijoča. 

Nič več mozoljev
Med obožujejo zlasti mlada dekleta, saj pomaga proti mozoljavosti in zmanjšuje pore. Preprosta domača maska za osvežitev obraza: zmešajte dve žlici medu z dvema žlicama mleka in zmes nanesite na obraz. Pustite učinkovati deset minut, nato sperite z vato in mlačno vodo. Koža bo mehka in gladka. Pri hudi mozoljavosti pa z medom namažite vsak posamezen mozoljček in to nekajkrat ponovite. Med bo izvlekel iz kože nečistočo in mozolj se bo posušil. 

JAVORJEV SIRUP

Stopi kilograme


Ste vedeli, da je pevka Beyonce, ki ima greha vredne obline, hujšala z javorjevim sirupom? No, pravzaprav se je bolj postila, saj je nekaj dni pila samo limonado, oslajeno z javorjevim sirupom. Poskusite tudi vi (pozor, a le če ste zdravi in po posvetovanju z zdravnikom, saj je vsak post šok za telo), nič ni prijetnejšega kot s sladkim oklestiti s sebe kilogram ali dva.
Navodila: Posta se držite največ do deset dni, v tem času uživajte le limonado iz svežih limon, javorjev sirup in vodo. Napitek pripravite tako, da zmešate tri litre vode, skodelico limoninega soka in skodelico javorjevega sirupa, te količine zadostujejo za en postni dan. Poleg tega pazite, da po končanem postu ne začnete takoj jesti običajne hrane. Prvi dan priporočamo sadne sokove, drugi dan pa nadaljujte z juhami. Šele tretji dan naj bo na vrsti lahka hrana.

prejšnji članek
Drobne ideje za dobro počutje
Zdravje
Drobne ideje za dobro počutje
naslednji članek
Zmagoslavna kombinacija ogljikovih hidratov
Zdravje
Zmagoslavna kombinacija ogljikovih hidratov