mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Do deset let mlajši brez injekcij!

26. 8. 2017; 04.01
Avtor: Lara Jelen/Zarja
ženska lepota

foto: Pixabay

Mladosten videz je cilj, ki si ga želi doseči vsaka ženska. Na srečo v ta namen ni treba več odhajati na estetske posege, na botoks in druge nenaravne metode pomlajevanja obraza. Še v lepotni salon vam ni treba oditi. Lepotna tehnologija je tako napredovala, da lahko s pomočjo iontoforeze dosežemo skoraj čudeže.

O naravni metodi pomlajevanja s pomočjo iontoforeze smo spregovorili z lastnico lepotnega studia Leonesa, Nives Poredoš, ki meni, da je skrivnost lepe kože globinska nega. »Pomembno je, da pri negi prodremo do plasti kože, kjer nastajata kolagen in elastin, ter ju spodbudimo, da postaneta bolj dejavna. Ženske se sicer trudimo kar najbolje poskrbeti za videz svoje kože, a naj bo krema še tako dobro reklamirana in naj ima vse potrebne sestavine za brezhibno kožo, je dejstvo, da ima vsaka krema precej omejeno delovanje. To pa zato, ker doseže samo 0,001 milimetra pod našo kožo. Dlje sestavine ne morejo.«

Kreme so torej nujne za nego kože, ne morejo pa narediti čudežev. Tudi tiste najdražje ne. Vendar Nives vseeno priporoča njihovo uporabo. »Vsakodnevna uporaba kreme za obraz je zelo dobrodošla. Zjutraj obraz s kremo pripravimo na dnevne napore in jo zaščitimo pred škodljivimi dejavniki, medtem ko zvečer s kremo nahranimo kožo in ji pomagamo pri regeneraciji. Tega nikakor ne moremo nadomestiti z mesečnim obiskom kozmetičarke, ki nam opravi nego obraza,« opozarja.

Česar ne dosežemo s kremami, dosežemo z iontoforezo

Kreme so osnova. Ko želimo zgladiti kakšno gubico, pridobiti bolj sijočo polt, zradirati podbradek ali odpraviti podočnjake, pa potrebujemo nekaj več. Na tem mestu prevzame vlogo iontoforeza, tretma, ki so se ga domislili dermatologi in ga lahko izvajamo s pomočjo aparata, ki deluje na principu pozitivnih in negativnih ionov. »S profesionalno lepotno napravo, ki jo je mogoče uporabljati tudi doma, dosežemo, da učinkovine prodrejo globoko v kožo, kjer so najbolj potrebne. Najpomembnejša učinkovina, ki jo koža potrebuje, da lahko kljubuje procesom staranja, je hialuronska kislina. Ta aktivira fibroblaste v globljih plasteh kože za nastajanje naravnega kolagena in elastina. Iontoforeza s pozitivnimi ioni, ki jih oddaja aparat med nego obraza, usmerja hialuronsko kislino v globlje plasti kože. Koža postane bolj napeta, čvrstejša in elastičnejša,« je razložila kozmetičarka. Rezultat je viden že po prvem tretmaju, zato strokovnjakinja svojim strankam najprej vedno opravi globinsko nego na polovici obraza, da lahko same opazijo očitno razliko. Prav tako izmeri vlago kože pred postopkom in po njem, saj takšna nega pripomore k optimalni navlaženosti.

En tretma učinkuje od dva do štiri dni

Postopek, ki vsega skupaj traja enajst minut, je neboleč. Pravzaprav je celo prijeten, saj aparat med svojim delovanjem nežno masira kožo. Je tudi veliko prijaznejši postopek, kot če si hialuronsko kislino v globlje plasti kože dovedemo z injekcijami. Ker koža hialuronsko kislino sproti porablja, je treba tretma ponavljati vsaj dvakrat na teden, če želimo dolgotrajnejši učinek. Tako kot moramo telesu redno dovajati vitamin C in ne zadostuje, da enkrat na leto pojemo eno limono, velja za hialuronsko kislino: »Iontoforeza je postopek, ki ga je treba ponavljati od dva- do trikrat na teden. Nego vedno najprej začnemo z negativno iontoforezo, pri čemer negativni ioni kot magnet iz našega podkožja potegnejo vse nečistoče. V naslednjem koraku uporabimo pozitivno iontoforezo, torej pozitivne ione, ki potisnejo hialuronsko kislino v podkožje, kjer lahko najbolje opravi svoje delo.« Ker je to naravna metoda, ne moremo pričakovati, da bomo z njo izbrisali popolnoma vse gubice na svojem obrazu. Se bo pa vidno izboljšala tekstura naše kože, gubice bodo manj izrazite, koža bo navlažena in se bo hitreje regenerirala (tudi po sončenju), ohlapna koža bo učvrščena in bolj napeta.

In cena?

Cena za tretma iontoforeze je v primerjavi z drugimi, tudi agresivnejšimi metodami pomlajevanja ugodna. Nives nam zaupa, da en tretma globinske nege kože z iontoforezo v njenem salonu stane 25 evrov, in nam ob tem iskreno pove, da se uporabnicam še bolj splača kar kupiti aparat, s katerimi si lahko nego izvajajo same: »Profesionalni aparat, ki je preprost in varen za uporabo, se da dobiti že za 600 evrov. To se morda sliši veliko, a če vemo, da je treba na lepotnih klinikah samo za en tretma polnjenja kože na obrazu s hialuronsko kislino z injekcijo odšteti od 200 do 600 evrov, ugotovimo, da je cena glede na druge postopke dostopna. Seveda pa lahko poskusimo kožo pomladiti še na druge načine. Joga obraza je denimo odlična oblika pomlajevanja,« pravi Nives, »a moramo biti zanjo dovolj disciplinirani.« V obeh primerih nam na srečo za lepoto ni več treba trpeti. Še vedno pa si je treba zanjo vzeti čas in jo skrbno negovati.

Preberite tudi: Modni spodrsljaj: Postarana Melania Trump. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Zvezdnica delila redko otroško fotografijo
Svet slavnih
Zvezdnica delila redko otroško fotografijo
naslednji članek
Najboljša izbira so speti lasje
Moda&Lepota
Najboljša izbira so speti lasje