Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Brez krajšanja las: Frizerski trik za razcepljene konice

29. 8. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
razcepljene konice tehnika

Sam Villa se loteva težave z razcepljenimi konicami na način, ki ne vpliva na dolžino las. foto: YouTube

Priznani ameriški frizerski mojster Sam Villa svetuje, kako lahko odstranite razcepljene konice, brez da bi bilo potrebno lase drastično postriči.

Se vam cepijo lasje?

Če si puščate dolge lase, se nemara srečujete tudi z razcepljenimi konicami. Da bi bili lasje zdravi in lepi, jih je seveda potrebno postriči, zaradi česar traja precej dlje, da vam zrastejo do želene dolžine.

A frizerski mojster iz Las Vegasa ima za vse naravne dolgolaske veselo novico. Sam se namreč loteva težave z razcepljenimi konicami na način, ki ne vpliva na dolžino las. Gre za posebno tehniko striženja, pri kateri na krajša celotne dolžine las, temveč odstrani zgolj razcepljen konice. Se sliši zapleteno? Morda, a temu še zdaleč ni tako. Tehnika je namreč tako preprosta, da jo lahko izvedete tudi v zavetju vašega doma.

Sam Villa  poudarja, da je zelo pomena nega las. Na razcepljene konice poleg sonca, slane vode in mehanskih poškodb (zaradi grobega česanja) namreč vpliva tudi uporaba agresivnih sredstev za oblikovanje in barvanje las. Priporočljivo je torej, da dajete več poudarka tudi primerni negi, saj boste imeli tako mnogo manj nevšečnosti z razcepljenimi konicami.

Odstranjevanje razcepljenih konic

Sam v spodnjem videu nazorno prikaže, kako izvesti tehniko odstranjevanja konic brez krajšanja dolžine. Kot boste videli, s kazalcem in sredincem ujame pramen las, nato pa dlan zapre. Iz las ovitih okoli kazalca pokukajo razcepljene konice, ki jih nato postrižemo. Tekom tehnike z roko preprosto drsimo po celotni dolžini las in istočasno strižemo konice, ki pokukajo na plan. Kar preverite, kako to zgleda v praksi …

Preberite si še: Resnica o barvanju s kano

prejšnji članek
Slavni pevki mačka uničila obraz
Svet slavnih
Slavni pevki mačka uničila obraz
naslednji članek
Kaj pomeni, če prejmete klic s telefonskih številk +881 in +882?
Zdravje
Kaj pomeni, če prejmete klic s telefonskih številk +881 in +882?