Vroče ta hip

Recept: Domač pripravek za gostejše obrvi

Opažate, da vaše obrvi niso več tako goste, kot nekoč?

ricinosuvo olje
Ricinusovo olje krepi lasne mešičke, pospešuje rast dlačic in preprečuje njihovo redčenje.
profimedia

Redke obrvi je precej težje oblikovati, kot gost lok, ki ga lahko oblikuješ zgolj z nekaj popravki. Če so vam ljube domače negovalne rešitve, potem vam bo nemara všeč recept za zgoščevanje obrvi. Negujte jih z domačim pripravkom, ki bo pripomogel k bolj zdravemu in lepemu videzu. Saj veste, obrvi so okvir našega obraza …

Potrebujete

•    četrtino rdeče čebule
•    ricinusovo olje
•    oljčno olje
•    2 kapljici rožmarinovega eteričnega olja

Priprava in nanos

Čebulo olupite, nato pa jo skupaj z olivnim in ricinusovim oljem, s pomočjo blenderja, zmeljite v gosto zmes. Ne pretiravajte z oljem, da ne bo pripravek preveč tekoč, saj bi vam po premazu obrvi pričel drseti proti očmi. Sestavine torej prilagodite primerni gostoti. Pripravek nato s pomočjo vatirane paličice nanesite na lok obrvi in pustite delovati do 10 min. Zatem zmes najprej odstranite z vlažilnim robčkom, nato pa ostanke sperite z milom in toplo vodo.
Postopek ponavljajte enkrat na teden.

rožmarin
Eterično olje rožmarina spodbuja prekrvavitev, preprečuje prezgodnje izpadanje dlačic.
profimedia

Kako pripravek deluje?

Rdeča čebula vsebuje veliko količino žvepla, ki krepi lasne mešičke in spodbuja njihovo rast. Pomaga tako pri prekrvavitvi, kot zgostitvi, ponaša pa se tudi z antibakterijskim učinkom.

Ricinusovo olje krepi lasne mešičke, pospešuje rast dlačic in preprečuje njihovo redčenje. Bogato je z ricinoleinsko kislino, vsebuje pa tudi veliko omega-9 maščobnih kislin.

Olivno olje vsebuje veliko vitamina E, ki zaščiti, regenerira in spodbuja rast dlačic.

Eterično olje rožmarina spodbuja prekrvavitev, preprečuje prezgodnje izpadanje dlačic.