Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pomerite se v poučni spletni igri!

29. 9. 2017; 02.27
Avtor: Alma Glumac
profimedia-0345291759
S pravilno razvrstitvijo vozil ob zastoju na avtocesti omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost preživetja tudi do 40 odstotkov.

Poizkusite se v spletni igri »Pripelji rešilca varno in čim hitreje do kraja prometne nesreče« in se poteguj za lepe nagrade!

Slovenske avtoceste so glede na statistične podatke najvarnejše ceste v državi. Sicer pa je za spoštovanje pravil in predpisov v prometu odgovoren vsak posameznik posebej. Samo vsi skupaj bomo prispevali k izboljšanju prometno varnostnih razmer, zato vse voznike pozivamo k strpni vožnji in doslednemu upoštevanju prometnih predpisov. S tem bomo preprečili marsikatero prometno nesrečo.

Razvrstitev vozil v primeru prometne nesreče na avtocesti pomembno vpliva na reševanje poškodovanih, zato ob vsakem zastoju upoštevajte pravilo o razvrščanju vozil.

Vozila na voznem pasu se morajo razvrstiti na desno stran do robne črte, vozila na prehitevalnem pasu pa na skrajno levo stran do robne črte.

Poučna spletna igra

»Kje je? Za nami?... Hitro ... Umakni se!« Vsi poznamo občutek, ko zaslišimo sireno reševalnega vozila in se moramo hitro umakniti ter poskrbeti za prosto pot. Pa veste, kaj morate storiti?



Od ponedeljka 2. oktobra pa vse do 20. se boste lahko pomerili v poučni spletni igri na svet24.si/vozivarno in osvojili super praktične nagrade!

Pokrovitelj spletne igre Dars, d. d. opozarja: zastoj na avtocesti je lahko posledica hude prometne nesreče. Reši življenje. Omogoči reševalnim vozilom dostop do kraja nesreče! Vedno, ko nastane zastoj, mora biti med kolonama vozil na prehitevalnem in voznem pasu dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil, ki so opremljena z modro ali rumeno lučjo (reševalci, gasilci, policija, izvajalec rednega vzdrževanja, inšpekcijske službe in podobno).

Če ste udeleženi v prometni nesreči ali jo opazite, je pomembno, da se intervencija in odprava posledic nesreče začneta takoj. Pokličite eno izmed telefonskih številk za pomoč v sili (112 ali 113) ali uporabite obcestni telefon (stebriček) SOS ter nudite pomoč poškodovanim.

prejšnji članek
Naravne maske za obraz in telo
Zdravje
Naravne maske za obraz in telo
naslednji članek
VIDEO: Takole najlažje odprete granatno jabolko
Zdravje
VIDEO: Takole najlažje odprete granatno jabolko