Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Hrana za hitrejšo rast las

30. 3. 2019; 02.00
Avtor: Revija Bodi Zdrava
suhi lasje
Za lepši videz las si lahko pomagate s številnimi lepotnimi pripomočki, pomembna pa je tudi uravnotežena in zdrava prehrana.

Losos

Losos vsebuje veliko vitamina D, beljakovin in je bogat vir maščobnih kislin omega-3, ki so eden od gradnikov las in zelo pomembne za zdravo lasišče. Maščobne kisline omega-3 namreč skrbijo za zdravo hidratacijo in posledično pripomorejo k sijaju las. Losos vsebuje zakladnico vitaminov (A, B6, B12, C in D) in mineralov (bakra, cinka, fosforja, kalcija, kalija, magnezija, mangana, natrija, selena in železa). S svojo sestavo pripomore k boljši cirkulaciji krvi, krepi srce, imunski sistem in zmanjšuje možnost vnetij.

foto: Profimedia

Zelena listnata zelenjava

Zelena listnata zelenjava je odličen vir vitamina A, C, E in K, vsebuje tudi velike odmerke selena in železa. Zelena listnata zelenjava čisti kri, izboljšuje cirkulacijo in imunski sistem, pripomore k zdravi črevesni flori, dviguje energijo, izboljšuje delovanje jeter ter s svojimi lastnostmi pospešuje rast las. Izredno blagodejna za rast las je zlasti špinača, saj vsebuje veliko vitamina C, betakaroten in železo. Večkrat tedensko si jo privoščite kot zelenjavno prilogo drugim jedem. Odlična izbira pa sta tudi blitva in brokoli.

Suho sadje in oreščki

Suho sadje in oreščki so bogati z biotinom, žveplom in železom ter spodbujajo rast las. Prav tako so bogati z vitaminom E in inozitolom, ki krepi krvni pretok, delovanje živčnega sistema in ohranja zdrave lasne mešičke. Oreščki, kot so mandlji in orehi, vsebujejo vitamin E, ki ima pomembno vlogo pri rasti las, krepi lase vse do korenin ter preprečuje izpadanje las. Datlji in fige so bogat vir železa, mandlji pa tudi biotina (vitamina B7), ki je eden od pomembnejših gradnikov zdravih las. Brazilski oreščki so eden boljših naravnih virov selena, ki je izredno pomemben mineral za zdravje lasišča.

prejšnji članek
Bineta Volčiča bodo sodelavci pogrešali
Svet slavnih
Bineta Volčiča bodo sodelavci pogrešali
naslednji članek
Prepoznajte nevarne rastline podobne čemažu
Zdravje
Prepoznajte nevarne rastline podobne čemažu
#nasazenazenska
nasazenazenska