Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Verjetno si svoj obraz že celo življenje umivate narobe

17. 10. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
ciscenje koze

foto: Profimedia

To bi v resnici morali početi!

Velika večina ljudi si obraz umiva s pomočjo tople in mokre brisače. Z njo podrgnejo po obrazu in tako odstranijo vse umazanije in ličila. Ste med njimi? Potem vam moramo povedati, da obraz umivate na napačen način! 

Ko si obraz zdrgnete s toplo brisačo, koža velikokrat ostane rdeča, na prvi pogled je morda celo nekoliko poškodovana. Ženske, ki si ličila ali zgolj umazanijo iz kože odstranjuje z brisačo pa naj bi bile pri tem početju dosti bolj agresivne. Občutek je na nek način prijeten, zato številne verjamejo, da so lahko pri drgnjenju bolj ostre. Če k temu prištejemo še naravno grobost tkanine, iz katere je brisača narejena, pa dobimo razdraženo kožo, nad katero ni navdušena nobena predstavnica ženskega spola. 

Izbrati morate čistilo, ki vaši koži najbolj ustreza. Če imate pravilno čistilo za kožo za svoj tip kože, potem s tem naredite že več kot polovico dela. Drgnjenje z brisačo teka učinka ne bo niti izboljšalo, prej bo končni rezultat poslabšalo. Pomembno je tudi to, da po čiščenju uporabite tonik, ki zapre vaše obrazne pore in postite, da ga koža naravno vpije. 

Grobo brisačo razje zamenjajte za produkte, ki so namenjeni čiščenju kože. Zelo priljubljene in učinkovite so številne 'ščetke' za obraz, zelo nežne pa so tudi gobice, ki odlično opravijo svoje delo. 

Različne predele kože na obrazu čistite na različne načine. Ogrci na nosu ne bodo izginili zgolj z umivanjem kože. 

Na koncu pa ne pozabite. Če s kožo nimate večjih težav, je včasih dovolj že preprosto umivanje obraza z vodo, s katero zgolj sperete vse nečistoče. Vsakodnevno drgnjenje in draženje kože, pa lahko vaš videz zgolj poslabša. 

prejšnji članek
Sin Helene Blagne zaljubljen do ušes!
Svet slavnih
Sin Helene Blagne zaljubljen do ušes!
naslednji članek
Astro znaki, ki odpustijo varanje
Horoskop
Astro znaki, ki odpustijo varanje