Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ideja za jesensko dekoracijo

26. 10. 2019; 04.00
Avtor: V. M.
bucke

Odrežite vrh in ritko bučke, izdolbite meso in ustvarite lep naravni svečnik. foto: Profimedia

Ne sodite med navdušence, ki vsako leto za noč čarovnic kreativno rezljajo buče? Nič zato, jesensko dekoracijo si lahko pričarate tudi na bolj preprost in domiseln način.

Če imate na voljo majhne okrasne bučke, potem z njimi le okrasite stanovanje. Že res, da so prav lepo videti v košari, a z malce domišljije lahko izdelate še bolj atraktivno dekoracijo. Možnosti je veliko, vse bolj priljubljena je denimo ideja, pri kateri iz majhnih buč izdolbete meso, nato pa v odprtino vstavite čajno svečo. Dodatno rezljanje obrazov in ostalih motivov v tem primeru ni potrebno, poudarek je namreč na naravnem jesenskem svečniku. Več izdolbenih buč nato razporedite po dekorativnem pladnju ali krožniku, vse skupaj pa popestrite z jesenskimi motivi, kot je denimo kostanj, barvito listje in plodovi šipka.  

Bučke lahko skupaj z drugimi jesenskimi plodovi razporedite v košaro, lesen zaboj ali drugo okrasno posodo. foto: Profimedia

Mesa okrasnih buč ne uživajte!

Če ste pomislili, da mesa iz okrasnih bučk ne bi zavrgli, naj vas opomnimo, da slednje niso užitne. Vsebujejo namreč strupeno grenčično snov imenovano kukurbitacin. V kolikor imate doma bučo, za katero niste prepričani ali je užitna, lahko slednje preverite s povsem varno metodo. Preprosto odrežite košček buče in si ga položite na jezik. V kolikor boste ocenili, da greni, je ne uporabljajte v kulinarične namene.

foto: Pexels

prejšnji članek
Tega o Juretu Koširju niste vedeli
Zdravje
Tega o Juretu Koširju niste vedeli
naslednji članek
Takole živi igralka Ana Dolinar Horvat
Svet slavnih
Takole živi igralka Ana Dolinar Horvat