Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Neverjetne frizerske smernice: Hobotnica ali makron?

28. 10. 2017; 02.00
Avtor: Mateja Bevk
48_4_210

foto: Revija Zvezde

Preproste pričeske, ki ne zahtevajo veliko dela in vzdrževanja, so glavna zapoved letošnje jeseni. Modne so najrazličnejše fige, na primer po dve manjši figi na zatilju, ki spominjata na francoske kolačke makrone in sta po njih dobili tudi ime, ali večja razmršena figa na vrhu glave, ki ji zaradi na vse strani štrlečih las pravimo tudi hobotnica. Tisti s krajšimi in srednje dolgimi lasmi pa se lahko veselite ponovno oživele rockerske grive iz osemdesetih let prejšnjega stoletja (vokuhile) – kratki lasje v predelu frufruja in po glavi, spodaj pa daljši, razredčeni in zavihani navzven. Torej, katera vam je ljubša?

Makron fige

Figa makron prihaja iz Francije in je prav sladka. Pravzaprav gre za manjši figi na zatilju, ki spominjata na slaščico makron, razveseljivo pa je, da za takšno pričesko ne potrebujete zelo dolgih las, lahko jo ustvarite tudi iz las, ki segajo samo do ramen.

Takole gre: Razdelite lase na dva dela in jih v zatilju spnite v dva čopka. Vsak čopek zavijte v figo ter jo pritrdite k glavi z elastiko ali lasnicami. Da pričeska ne bi delovala preresno, lahko iz fig potegnete pramen ali dva in ga malo razmršite.

Vokuhila

Po nekaj desetletjih se vrača na sceno rockovska pričeska vokuhila. Spredaj in po glavi so lasje krajši, zadaj pa daljši in prosto padajoči. Povprašajte starše ali obudite spomine – vsaj enkrat ste takšno pričesko zagotovo že imeli v družini. Frizura naj bo razigrana, namesto strogih linij je striženje lahko mehkejše, manj odrezavo. Za vokuhilo so primerni tako kratki kot srednje dolgi in dolgi lasje, poda pa se k razigranim, sproščenim ljudem. Ni treba posebej poudarjati, da je kot naročena za rockerje po srcu.

foto: Revija Zvezde

Hobotnica

Poleti, ko nam je pot lil okoli vratu in po hrbtu navzdol, ste gotovo imeli priložnost spoznati še eno modno pričesko tega leta. Hobotnico namreč. Gre za večjo figo na vrhu glave, ki pa ni strogo urejena, ampak razmršena, lasje pri lasišču štrlijo na vse strani kot lovke – od tod tudi ime hobotnica. Navodil za izdelavo takšne fige zagotovo ne potrebujete, saj naredite samo čop, zvijete figo in spodaj razmršite. Preprosto, da bolj ne bi moglo biti!

Najprej balzam, potem šampon

foto: Revija Zvezde

Obrnjeno pranje pomaga mastnim in tankim lasem

Naj ob modnih pričeskah omenimo še novost, namenjeno tistim z mastnimi in zelo tankimi lasmi. Frizerji in lasni strokovnjaki namreč ugotavljajo, da se proti tem tegobam z lasmi lahko borite z obrnjenim pranjem. Torej da na vlažne lase najprej nanesete balzam, ga izperete z vodo, šele zatem jih našamponirate. S šamponom izperete negovalne sestavine balzama, s čimer preprečite, da bi bili lasje zaradi pretirane nege preveč obremenjeni. Pri takšnem postopku lasje dobijo dovolj hranil, zato so bolj polni in tudi kodri lepše padejo na ramena. Takšen postopek pa ni priporočljiv pri suhem lasišču, saj lasišče potrebuje zaščitni film, medtem ko je pri normalnih laseh vseeno, kakšen postopek uberete. Najprej šampon, nato balzam ali ravno obratno – učinek je na koncu podoben.

prejšnji članek
Razkrito: Slavni igralec se poslavlja!
Svet slavnih
Razkrito: Slavni igralec se poslavlja!
naslednji članek
Princ William išče pomoč za slabotno Kate!
Svet slavnih
Princ William išče pomoč za slabotno Kate!