Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni trendi 2018: Manj ličil in več dodatkov

6. 1. 2018; 04.00
Avtor: M. B.
6b

foto: Revija Maja

Na tednu mode v New Yorku so že predstavili lepotne trende, ki jih bomo slavili čez mesece, točneje spomladi in poleti 2018.

Rdeča nit je unikatnost, lasje so pogosto nepočesani in prosto padajo ob obrazu, ličenje pa skromno, le z enim izstopajočim poudarkom. Videli pa bomo tudi veliko zabavnih dodatkov - od dragih kamnov na obrazu do rožnatih pentelj na laseh.

foto: Revija Maja

Trend 1: Rožnati dodatki v laseh

Čeprav vas rože v laseh nikoli niso navduševale, morate priznati, da je pričeska z njimi videti čudovito romantična. Sponko z rožo pripnite na visoko pričesko ali za uho. Primerno za vsak dan in za posebne priložnosti.

foto: Revija Maja

Trend 2: Intenzivna obroba oči

Ta trend ličenja je kot nekakšno barvanje s prsti za odrasle. Vzemite katerokoli močno barvo (oranžna, modra ali črna) in jo z enim potegom nanesite na veke. Natančnost ni nujna, če jo želite, uporabite čopič ali svinčnik. Takšen artistični videz je primeren zlasti za večerne zabave.

foto: Revija Maja

Trend 3: Črte na nohtih

Na tednu mode v New Yorku, kjer predstavijo trende za prihodnje leto, je pri manekenkah letos prevladovala minimalistična manikira. Namesto da bi bili nohti kričeči, so prebarvani z nevtralnim lakom, krasijo pa jih redko posejane črte. Takšno manikiro si z lahkoto naredite tudi sami doma ali kupite kar nalepke, na primer Beauty Nail Wraps, ki stanejo okoli pet evrov.

foto: Revija Maja

Trend 4: Svetleče ustnice

Bleščilo za ustnice je vrhunec priljubljenosti doživelo v 90. letih prejšnjega stoletja, zdaj pa je ponovno nazaj. Po obdobju mat teksture so svetleče ustnice prava poživitev in se jih že veselimo. Prehitite pomlad in si ustnice že zdaj odenite v bleščeč sijaj!

foto: Revija Maja

Trend 5: Več kot konjski rep

Prihodnje leto samo navadna elastika za spenjanje las ne bo zadostovala. Konjski rep bo sicer moden, vendar ga bo nekako treba obogatiti, na primer z neonskimi elastikami, kitkami ob strani ali ga oviti v ruto, da bo res nekaj posebnega. Ta športna pričeska še nikoli ni bila tako šik.

Trend 6: Kristalčki na očeh

Poleg močnih barv na vekah lahko oči poudarite tudi s kristalčki, ki jih prilepite na zgornjo ali še bolje pod spodnjo veko. Takšni sicer ne boste šli v službo, zagotovo pa lahko na večerni koncert ali kakšen poseben dogodek.

foto: Revija Maja

Trend 7: Francoska manikira malo drugače

Francoska manikira nikoli ni iz mode in tudi v prihajajočem letu bo tako. Le malce drugačna in inovativnejša je postala. Lepotni strokovnjaki in vizažisti priporočajo eksperimentiranje z obrnjeno francosko manikiro (s črto spodaj) ali risanje dvojne črte različnih barv na konici. Namesto bele konice bodo popularni tudi različni kovinski odtenki.

foto: Revija Maja

Trend 8: Mehki kodri

Če že niste navdušeni nad prej omenjenimi rožami v laseh, pa vas bo morda prepričal tale frizerski trend: mehki kodri. Lahko so naravni ali ponarejeni (s trajno in navijalkami), v vsakem primeru vam bodo podarili nežen, manj robat videz, ki je kot ustvarjen za prihajajočo pomlad.

Preberite tudi: Razkrivamo lepotne skrivnosti umetnikov ličenja. Kliknite TUKAJ! 

foto: Revija Maja

prejšnji članek
Je simpatični slovenski športnik končno zaljubljen?
Svet slavnih
Je simpatični slovenski športnik končno zaljubljen?
naslednji članek
S pozitivnim pristopom do hrane lahko shujšamo
Zdravje
S pozitivnim pristopom do hrane lahko shujšamo
#obraziavenija
obraziavenija