Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Najboljša nega za vašo krvno skupino

25. 7. 2016; 01.30
Avtor: NN
profimedia-0252797321

foto: Profimedia

V poplavi lepotnih nasvetov je včasih težko izbrati tiste, ki bi ustrezali tipu naše kože.

Tokrat nam bodo izbiro olajšale krvne skupine. Vsakemu tipu krvi naj bi ustrezal le določen način urejanja in lepotičenja. Preverite, kakšna nega je idealna za vas!

Še preden stopite v kopalnico, da bi se uredili po naših namigih, morate seveda vedeti, katero krvno skupino imate. Če je ne poznate, se boste morali oglasiti pri osebnem zdravniku oziroma poklicati v ordinacijo, kjer hranijo vaš zdravniški karton, na katerem je po navadi navedena tudi krvna skupina pacienta. Morda pa poznate krvno skupino in Rh-faktor svojih staršev? Potem si krvno skupino lahko izračunate z računalom, ki ga najdete na spletu. V brskalnik vtipkajte »blood type calculator« in prikaže se vam več strani z omenjenim računalom.

Vsakemu tipu krvi naj bi ustrezal le določen način urejanja in lepotičenja. foto: Profimedia

Krvna skupina A

Ljudje s krvno skupino A se težje znojijo in nimajo težav z mastno kožo. Vaša polt na obrazu ima ozke pore, večkrat je na otip tudi zelo hladna. Takšno kožo zaščitite z bogatimi kremami, ki ohranjajo toploto, pa tudi z olivnim oljem za bolj gladko in prožno polt. Pudrna podlaga naj bo lahka, ličenje okoli oči pa čim bolj bleščeče.

Kakšna nega najbolj ustreza vaši krvni skupini? foto: Profimedia

Krvna skupina B

Predstavniki krvne skupine B imajo navadno tanko, nepredvidljivo in občutljivo kožo, ki lahko hitro menja svoje značilnosti. Nagnjena je k mastnemu sijaju, že najmanjša sprememba vremena jo lahko razdraži. Za nego in čiščenje takšne kože uporabljajte nežna sredstva brez mil. Ličenje? Izbirajte med zlatimi odtenki senc za veke in bisernimi rdečili za ličnice, kar obraz osvetli in kožo poživi.

Krvna skupina AB

Krvna skupina AB narekuje uporabo naravnih kozmetičnih izdelkov. Pri umivanju obraza se izogibajte trdi vodi; če vam takšna teče iz pipe, jo prej prekuhajte in uporabite, ko bo ohlajena na približno 42 stopinj Celzija. Kožo lahko nahranite z beljakovo masko (stepete beljak in nanesete na kožo), ki omili znake staranja. Masko pustite učinkovati nekaj minut in jo odstranite, še preden se posuši. Za lakiranje nohtov uporabljajte svetle odtenke.

4 krvne skupine, 4 načini lepotičenja

Krvna skupina 0

Najpomembnejši lepotni nasvet za predstavnike krvne skupine 0 je dovolj spanja. Ko boste zjutraj spočiti vstali, najprej umijte obraz in očistite kožo z micelarno raztopino. Kanite jo na vato in obraz umivajte v krožnih masažnih gibih. Vaša koža ima slabšo samozaščitno funkcijo in se hitreje izsuši, zato nanjo nanašajte le izdelke, ki vsebujejo zaščitni faktor za sonce (SPF). Za ličenje oči pa uporabite tudi svetleči svinčnik za notranjo obrobo vek, ki da obrazu svež sijaj. 

Prava prehrana

Pomemben nasvet nege po krvnih skupinah je ne nazadnje tudi prehrana, usklajena s tipom krvi. Zelenjava, kosmiči, sojini proteini in stročnice so temeljna živila za krvno skupino A, po mesu in mlečnih izdelkih boste posegli predstavniki skupine B. Tisti s krvno skupino AB bi morali uživati čim več morskih sadežev, pri nosilcih krvne skupine 0 pa ne bo šlo brez puste perutnine in rib.

prejšnji članek
Zvezdnica trepeta od strahu za svoje otroke
Svet slavnih
Zvezdnica trepeta od strahu za svoje otroke
naslednji članek
S tem čokoladnim soufflejem boste v devetih nebesih
Kulinarika
S tem čokoladnim soufflejem boste v devetih nebesih