Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tega pred sončenjem nikakor ne smete narediti!

11. 5. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
parfum

foto: Profimedia

Prihajajo toplejši dnevi, v času katerih pa bi morala biti vaša dnevna lepotna rutina nekoliko drugačna.

Ženske že od nekdaj obožujejo parfume in različne dišave, ki izboljšajo telesni vonj. uporaba le-teh pa je zelo pogosta tudi v poletnih mesecih, ko nastopijo bolj sveži in mladostni vonji. Nihče ne želi v razgaljenih poletnih mesecih oddajati neprijetnega vonja, a bi se pred odhodom od doma na lep in sončen dan vseeno morali zamisliti, ali boste dišavo res uporabili. 

Kombinacija parfuma in njegove močne izpostavljenosti soncu nikoli ne prinaša pozitivnih rezultatov, kar se lahko odraža predvsem v grdih reakcijah na področju kože, kamor ste parfum nanesli. ''Če si parfum ali vodico za po britju nanesete direktno na kožo, ki bo zaradi vaših oblačil razgaljena in se takoj odpravite na sonce, bo to povzročilo neko vrsto alergijske reakcije na vaši koži. Popokajo vam lahko kapilari, pojavijo se madeži, spremeni pa se lahko tudi pigment vaše kože,'' je v izjavi za revijo The Sun povedala dermatologinja Chanele Rosa. To se na koži velikokrat tudi po pretirani uporabi savne, predvsem pa gre za reakcijo na koži, ki nastane zaradi pretirane izpostavljenosti vročini. V kombinacijami s kemikalijami, ki se nahajajo v umetnih dišavah, pa je stanje lahko še hujše, oziroma bolj vidno. 

To poletje, predvsem pred odhodom na plažo, raje izberite popolnoma naraven videz brez umetnih dišav in ličil, ki lahko na vaši koži pustijo neželene posledice. 

prejšnji članek
Manca Špik delila redko fotografijo, ki bo vse ganila
Svet slavnih
Manca Špik delila redko fotografijo, ki bo vse ganila
naslednji članek
FOTO: Tudi Slovenke modne v cvetličnih vzorcih
Moda&Lepota
FOTO: Tudi Slovenke modne v cvetličnih vzorcih