Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Heidi Klum prisega na jabolčni kis

15. 10. 2017; 03.00
Avtor: Revija Zvezde
heidi klum

Heidi Klum foto: Profimedia

Čudežno sredstvo za kožo, lase in postavo.

Priznajmo, da manekenki marsikaj lahko zavidamo: sijočo kožo, mehke lase in predvsem idealno postavo. Veliko od tega je zapisanega v njenih genih, za vse preostalo pa poskrbi pripomoček, ki ga že za nekaj evrov dobite v vsaki trgovini – jabolčni kis.

Heidi Klum že desetletja prisega na moč jabolčnega kisa, za katerega je znano, da je tako imenovani multitalent za lepoto. Razredčen z vodo ali kar čisti poskrbi za svilnate lase, topi odvečne maščobne celice ter pomlajuje in učvrščuje kožo. Štiriinštiridesetletnica ga uporablja vsak dan, v nadaljevanju pa vam razkrivamo njene najljubše lepotne recepte.

Za vitkost

Kislina topi maščobe. Z razredčenim jabolčnim kisom pospešite izmenjavo snovi v telesu in ga razstrupite, poleg tega zavrete napade lakote, saj kiselkast okus zmanjša apetit in poskrbi, da smo dlje siti.

Zato vsako jutro pred zajtrkom popijte žlico jabolčnega kisa, zmešanega s kozarcem vode – do dna, kot to stori Heidi Klum. Če želite učinek jabolčnega kisa še povečati, potem to ponovite pred vsakim obrokom. Opazili boste, da vas bo hrana hitreje in za dlje časa nasitila. Če vam je mešanica z jabolčnim kisom prekisla, ji dodajte malce meda ali ščepec cimeta.

Za polnejšo in bolj sijočo pričesko

Sčasoma postanejo lasje tanjši in bolj razcefrani, kar pa lahko popravite z jabolčnim kisom. Ocetna kislina namreč odstranjuje z las ostanke negovalnih izdelkov, ima pa tudi razkuževalni in čistilni učinek. To pomeni, da odlično očisti zamašene pore na lasišču, kjer se nabirajo bakterije. Tako lasje dobijo nov zagon za rast.

Zmešajte 30 mililitrov jabolčnega kisa s 60 mililitri tople vode. Preden mešanico nanesete na lase, jih umijte s šamponom z dodanim kofeinom, ki prekrvi lasišče. Čez vlažne lase nato zlijte kislo mešanico in jih nežno zmasirajte. Ne izpirajte – vonj po kisu bo izzvenel že po nekaj minutah.

Izpiranje z jabolčnim kisom lahko uporabljate po vsakem umivanju las. Nad rezultatom boste navdušeni: svilnato mehki, sijoči lasje, ki se jih z lahkoto razčeše. Opozoriti velja le na to, da lahko pogosta uporaba jabolčnega kisa za odtenek ali dva posvetli lase.

Za čvrsto kožo

Po prhanju natrite telo in obraz s čistim ali razredčenim jabolčnim kisom. S tem ko telo vsrka kis, se pospeši prekrvitev, koža pa se naravno poživi in postane močnejša. Ker je jabolčni kis poln antioksidantov, boste ob redni uporabi opazili tudi pomlajevalni učinek, zaradi protivnetnega delovanja pa se bodo ustavili tudi vnetni procesi v koži, polt bo postala čistejša in enakomernejša. Sadne kisline čistijo in razkužujejo kožo, zožijo pore, odstranjujejo odmrle kožne celice in pod njimi razkrivajo rožnato, svežo polt.

Dajte dve jedilni žlici jabolčnega kisa v pol litra tople vode. Preden mešanico nanesete na kožo, položite na obraz vlažno brisačo, ki ste jo pred tem pomočili v vročo vodo. Po dveh do treh minutah, ko se bodo pore odprle, brisačo zamenjajte z obkladkom, ki ste ga potopili v kisovo mešanico, in položite na obraz. Po petih minutah obkladek odstranite in obraz splaknite s toplo vodo.

prejšnji članek
Kako biti zadovoljen v službi?
Zdravje
Kako biti zadovoljen v službi?
naslednji članek
Dulce María se vrača k telenovelam
Svet slavnih
Dulce María se vrača k telenovelam
#nasazenazenska
nasazenazenska