Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni recepti: Zrele banane odlične za kožo

14. 12. 2019; 04.00
Avtor: Revija Maja
banane

foto: PS

Če imate v košari za sadje prezrele banane, ki jih je treba hitro porabiti, ne oklevajte. To slastno sadje, ki je na voljo vse leto in vsebuje številne koristne snovi, je kot naročeno za domače lepotne pripravke.

Banane so odličen vir energije, zato ne preseneča, da športniki prisegajo nanje. A energija ni vse, kar dobimo pri banani ...

Ohranja nas tudi v dobri telesni kondiciji, pomaga izgubljati kilograme, lajša številne zdravstvene težave in je odličen lepotni pripomoček. V ta namen lahko banano zmešate v maske in nanesete na želene dele telesa. Lahko pa jo enostavno pojeste. V primerjavi z jabolkom vsebuje štirikrat več beljakovin, dvakrat več ogljikovih hidratov, trikrat več fosforja, petkrat več vitamina A in železa ter dvakrat več drugih vitaminov in mineralov.

Za obraz

Poleg vsega naštetega so v bananah tudi antibakterijske snovi, ki delujejo proti nečistočam in vnetjem na koži ter jo pomagajo navlažiti.

Zmešajte si torej eno od mask za obraz:

- Proti aknam: Banano, žlico mleka, ščepec muškatnega oreščka in žlico zmletih ovsenih kosmičev zmešajte in nanesite na obraz. Pustite, da se posuši, potem temeljito sperite kožo.


- Vlažilna maska: Zmešajte pretlačeno banano z žlico medu. Masko nanesite na kožo za 20 minut. Ko si boste obraz umili, bo vaša koža mehka in gladka.
- Proti mastni koži: Premagajte masten videz kože z banano in dvema žlicama limoninega soka. Mešanico nanesite na obraz za 15 minut. Vitamin C iz limone bo pomagal tudi osvetliti in izenačiti vašo polt.
- Vlažilna in antioksidativna maska: Banane in avokado vsebujejo vitamina A in E, ki sta znana gladilca gub. Oba sadeža pretlačite in zmešajte skupaj. Nanesite na kožo za 25 minut, nato sperite.
- Nežen piling: Zmešajte banano, manjšo pest zdrobljenih ovsenih kosmičev in žlico kokosovega mleka. Kosmiči odluščijo odmrle kožne celice, medtem ko banana in kokosovo mleko nahranita in navlažita kožo. Majin nasvet: - Namesto ovsenih kosmičev lahko za piling uporabite tudi žlico sladkorja. V tem primeru ne dodajajte mleka.

prejšnji članek
Slovenska pevka noče ven, želi samo ostati doma
Svet slavnih
Slovenska pevka noče ven, želi samo ostati doma
naslednji članek
Potrjeno: Najboljše spolno življenje imajo takšni ljudje
Zdravje
Potrjeno: Najboljše spolno življenje imajo takšni ljudje
#nasazenazenska
nasazenazenska