požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako preprečiti širjenje mozoljev

29. 3. 2019; 04.00
Avtor: P.A./Bodi zdrava
3

koža foto: Dreamstime

Nekatere stvari so prepovedane!

Dermatologinja in kozmetičarka iz DC Derma svetujeta:


1. Mozoljev ne stiskamo in ne praskamo. To jih poslabša in razširi vnetje. Komedone lahko odstranjuje le za to strokovno usposobljena oseba. Z ustreznim zdravljenjem bomo mozolje odstranili tudi brez stiskanja.
2. Kožo negujemo s preparati za aknasto kožo. Zjutraj in zvečer kožo očistimo s čistilnim sredstvom za aknasto kožo (priporočamo peno) in nanesemo tonik. Običajno enkrat na teden očistimo kožo tudi z encimskim pilingom. Nato nanesemo kremo. Pod kremo včasih svetujemo tudi serum, kjer so sestavine običajno bolj koncentrirane in delujejo protivnetno. Prepogosto umivanje, neprimerne kreme in drgnjenje kože z različnimi preparati lahko dražijo kožo in mozolje še poslabšajo.
3. Izogibajte se stvari, ki lahko poslabšajo mozolje, kot so briljantina in geli za lase, katrani, strojna olja, oblačila, ki dražijo kožo …
4. Vedno traja nekaj časa, da zdravila, ki jih uporabljate za zdravljenje mozoljev, začnejo delovati.
5. Priporočamo zaščito pred soncem, Nekatera zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje mozoljev, povečajo občutljivost kože za sonce, zato se sonca izogibajte in uporabljajte zaščitna oblačila in zaščitne kreme za mastno kožo.

Hrana, ki povečuje možnosti za nastanek mozoljev
Ob težavah z mozolji se je smiselno držati načel zdrave prehrane; preslana, presladka, predelana, preveč začinjena in premastna hrana, polna konzervansov, lahko pripomore k tvorbi mozoljev. Zamenjajte jo z zdravimi maščobami, prehrana pa naj temelji na zelenjavi in sadju.

prejšnji članek
Kate Middleton in Kendall Jenner sta že osvojili ta trend
Moda&Lepota
Kate Middleton in Kendall Jenner sta že osvojili ta trend
naslednji članek
Za odmevno napako ni kriva vremenarka Ajda
Svet slavnih
Za odmevno napako ni kriva vremenarka Ajda