Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Imaš neprijeten občutek »tam spodaj« in nisi prepričana, kaj ti je?

22. 12. 2017; 09.19
Avtor: Oglasno sporočilo
screen-shot-2014-08-11-at-5-51-36-pm
Ženske pogosto trpijo za okužbami nožnice. Te zanima, kako ločiti med bakterijsko in glivično okužbo in kako lahko to hitro preveriš kar sama doma? Enostavno. Beri naprej!

Se počutiš zmedeno in neprijetno. Verjetno te skrbi, za kaj gre in kako se te nadloge čim prej znebiti. Kot vsem, ki se nam je to prvič zgodilo, se tudi tebi lahko po glavi pletejo vse vrste scenarijev, med drugim tudi ta, če nisi tega morda dobila od svojega dragega.

Nič tako groznega ni. Lahko si pomirjena tako glede svojega dragega kot težave, ki ti greni življenje. Najverjetneje gre za eno od okužb nožnice, ki si jo dobila, ker se ti je porušilo naravno ravnovesje nožnične flore. Z drugimi besedami, spremenil se ti je pH vrednost nožnice, kar je privedlo do tega, da so se v nožnici pretirano razmnožile slabe bakterije ali pa glivice. To se zgodi iz več razlogov.

Morda si trenutno pod večjim stresom, ali si pred kratkim jemala antibiotike, se morda kopala v javnem bazenu ali si po fitnesu pozabila preobleči spodnje perilo. Morda imaš oslabljen imunski sistem. Skratka, razlogi so različni. Najpomembneje je, da obstaja hitra in enostavna rešitev za tvojo težavo, zato ni razloga za pretirano skrb. Samo hitro v akcijo, pa bo.

Najprej ugotovi, katero okužbo nožnice imaš
Še preden začneš z zdravljenjem, moraš ugotoviti, katero od okužb nožnice imaš, saj boš le tako lahko izbrala najučinkovitejšo rešitev. Če si sedaj pomislila, da si se znašla pred novim problemom, se motiš. Sploh ne! Pojdi v lekarno, kjer dobiš test za samotestiranje najpogostejših okužb nožnice Canestest® in v nekaj sekundah boš vedela, kaj potrebuješ, da bo konec tvojih težav. Test lahko opraviš v intimi svojega doma. Je hiter in enostaven. Že v desetih sekundah boš lahko s testne palčke prebrala rezultat, ki je več kot devetdeset odstotno zanesljiv. S pomočjo rezultata testa in svojih simptomov boš ugotovila, katera okužba te pesti. Do odprave težave je nato le še korak.

Rešitev je preprosta
Če ti bo test, skupaj s simptomi ali drugače rečeno znaki pokazal, da imaš bakterijsko vaginozo, si kupi Canesbalance® gel, ki dokazano pomagal odpraviti znake bakterijske vaginoze. Canesbalance® gel ti bo zagotovo pomagal, saj vsebuje mlečno kislino, ki niža pH tvoje nožnice. Gel podpira dobre bakterije in omeji rast slabih bakterij. Tvoje težave bodo najkasneje v sedmih dneh izginile. V kolikor pa se težave ne bodo izboljšale, moraš obiskati svojega ginekologa.

Če pa nisi prepričana, kateri so znaki bakterijske vaginoze, ki je najpogostejša okužba nožnice, jih poišči na www.canesten.si. Res je, da jih nekatere ženske zamenjajo z znaki glivične okužbe nožnice. Na srečo si niso zelo podobni. Najbolje, da si na omenjeni spletni strani prebereš znake obeh okužb nožnice in s pomočjo rezultatov samotestiranja ugotoviš, katera okužba te muči.
Če pa si dobila sicer manj pogosto, a bolj poznano okužbo nožnice, to je glivično okužbo, si prav tako lahko pomagaš sama, samo v lekarno pojdi po Canesten in težava bo hitro postala preteklost.

Da se ti "zgodba" ne ponovi, ali pa vsaj ne tako pogosto, je dobro, da upoštevaš nasvete za preprečevanje okužb nožnice. Jih ne poznaš? Tudi te najdeš na spletni strani www.canesten.si, na kratko pa si jih lahko prebereš tukaj.

Nasveti za preprečevanje okužb nožnice:
• Izogibaj se uporabi dezodorantov in odišavljenih izdelkov na vaginalnem predelu ali okrog vaginalnega predela, prav tako se izogibaj prekomernemu umivanju in uporabi močnega detergenta za pranje spodnjega perila.
• Redno menjuj tampone ali vložke.
• Po umivanju, plavanju ali telovadbi osuši vaginalni predel.
• Po plavanju ali telovadbi preobleci kopalke oz. spodnje perilo.
• Izogibaj se živilom z visoko vsebnostjo sladkorja.
• Ko uporabiš stranišče, se obriši v smeri od spredaj nazaj.
• Izogibaj se zelo vročim kopelim.
• Včasih lahko oblačila vplivajo na zdravje intimnega predela. Izogibaj se tesnemu spodnjemu perilu in oblačilom, kot so pajkice in oprijete kavbojke. Namesto sintetičnega spodnjega perila izberi raje bombažnega.
• Če se zdraviš z antibiotiki, se pred začetkom jemanja zdravil proti glivičnemu vnetju nožnice posvetuj z zdravnikom.
• Izogibaj se stresu in ohranjaj zdrav življenjski slog, saj boš tako okrepila svoj imunski sistem.

Še veliko več koristnih informacij najdeš na www.canesten.si.
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

prejšnji članek
VIDEO: Nosečnica posnela neverjeten trenutek
Svet slavnih
VIDEO: Nosečnica posnela neverjeten trenutek
naslednji članek
Mojca zmagovalka šova The Biggest Loser Slovenija?
Svet slavnih
Mojca zmagovalka šova The Biggest Loser Slovenija?