900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Poglejte, kako pitje kave vpliva na vašo kožo

20. 1. 2018; 02.00
Avtor: Bodi Zdrava
Učinki so neverjetni!

Voda za kavo ne sme nikoli zavreti. foto: Profimedia

Verjetnost, da se dan začne s skodelico kave, je ena izmed največjih verjetnosti na svetu. Okvirna ocena popitih skodelic dosega 2,25 milijarde dnevno, kar pomeni, da je kava druga najbolj zaželena dobrina, ki zaostaja le za nafto. Zdi se, da današnje metropolitansko življenje bolj kot nafta poganja kava, poleg njenega polnega okusa je za to odgovoren tudi lepotni učinek na videz kože.

Skodelica na dan dokazano pripomore k zdravju, pravi dr. Gary Goldfaden iz Ameriške dermatološke akademije (The American Academy of Dermatology). Študije so pokazale, da kava podpira tudi videz kože in celično zdravje. Kava je polna antioksidantov, ki pomagajo ščititi kožo pred zunanjimi vplivi in prostimi radikali. Antioksidanti so izredno pomembni tudi pri zaščiti kože pred znaki staranja. Največ lastnosti, ki pomagajo ščititi kožo, pa vsebuje kofein. Kofein je diuretik, kar pomeni, da pomaga telesu izločiti odvečno vodo in druge toksine. Kadar kavo nanesemo na obraz, kofein potiska vodo skozi kožo ter s tem pomaga ohranjati njen zdrav videz.

Kofetarice imajo nov izgovor za dodatno skodelico kave
Medtem ko je znano, da zmerno uživanje kave spodbuja tako dobro počutje kot zdravje, se predvsem ljubiteljice kave veselijo številnih prednosti izboljšanja kože. Skrivnost je v vsebnosti kofeina.
Kofein je znan po svojih energetsko spodbudnih in antioksidativnih lastnostih, ko pa kofein uporabljate na koži, se zgodi nekaj zanimivega: deluje protivnetno. Največ kofeina vsebujejo kavna zrna vrste robusta, ki poleg zrn sladke arabike razkriva izvirni recept Loka kave. Kljub polnemu okusu prave turške kave, črna vsebina skodelice pripomore k uravnoteženi telesni teži in dobremu metabolizmu. Zaradi vsebnosti robuste je njena kavna usedlina še zmeraj bogata s kofeinom in temu primerna za nego oteklin, ki od utrujenosti nastanejo pod očmi. Kofein oži krvne žilice, ki so tik pod bariero kože, s čimer zmanjša otekle podočnjake in pomaga normalizirati ten kože. Ten kože pod spodnjo veko se zaradi genskih razlogov, utrujenosti ali izčrpanosti obarva v temnejšega. Uporaba kavne usedline očem odžene nezaželen videz izčrpanosti in temnih krogov.

DIY: Iz usedline Loka kave pripravite zmes za zmanjšanje oteklin pod očmi in temnih krogov
Za pripravo ene skodelice kave v ustrezni posodi zavrite 100 ml vode, nato jo umaknite ter dodajte dve zvrhani žlički kave in premešajte. Vrnite posodo na grelno površino in počakajte, da se pena začne dvigovati. Ponovno jo odstavite in počakajte tri do pet minut, da se kava posede. Postrezite si skodelico aromatične Loka kave, polovico čajne žličke kavne usedline pa pustite do ohladitve. Usedlini dodajte ščepec črnega popra in polovico čajne žličke kokosovega olja. Vlažna usedlina in olje pomagata enakomerno vtreti sestavine pod območjem oči. Zmes enakomerno nanesite na območje oteklih vrečk in potemnelih krogov, pri čemer bodite zelo pazljivi, da ne pride v stik z očmi. Masko pustite na obrazu pet do deset minut ali dokler ne začutite, da se zmes začenja sušiti.

Z bombažno vatico nežno obrišite masko ter nadaljujte dan obnovljene in osvežene.

prejšnji članek
Post za čistost telesa in duha!
Zdravje
Post za čistost telesa in duha!
naslednji članek
Ljubezenska zgodba: Zimski fotograf
Zdravje
Ljubezenska zgodba: Zimski fotograf