Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

kapsule Svet24.si

Hujšanje s temi kapsulami je lahko smrtno ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Naredite sami: Sladkorna depilacija
| A. S.

Naredite sami: Sladkorna depilacija

Povsem enostaven recept vas bo navdušil. Dlačic ne bo več!

Tudi vi dlačice najraje odstranjujete z depilacijo? Potem morate preizkusiti ta domači pripravek, naredite sladkorno depilacijo kar sami.

Takšno depilacijo lahko izvajate tudi na rokah, intimnih delih telesa, tudi tam, kjer je koža bolj nežna in mehka. Pomembno je, da je koža pred nanosom suha in čista.

Za pripravo boste potrebovali četrt skodelice limoninega soka, četrt skodelice vode, dve skodelici sladkorja.

Vse sestavine dobro premešajte in postavite s posodo v še bolj globoko posodo, kamor ste nalili vodo. Kuhajte pet minut, masa naj vre. kuhajte tako dolgo, da se bo spremenila v lepljivo karamelizirano snov. Zmes mora biti zelo lepljiva, podobno kot žvečilni gumi. Nato jo malce ohladite, a ne preveč. Na dele telesa, kjer želite odstraniti, nanesite čim bolj vročo, a pazite, da se ne opečete!

Sladkorno snov nanesite torej na kožo, položite čez bombažno krpico, nato pa na hitro potegnite. Postopek depiliranja je torej zelo podoben, le da je zmes naravna in ne vsebuje nobenih škodljivih kemikalij, ki bi dražile vašo kožo. Prav tako pa je sladkorna depilacija manj boleča.

Ko končate, dele, ki ste jih depilirali dobro umijte s toplo vodo, nato pa nanje nanesite hranilno kremo, losijon, lahko pa uporabite tudi oljčno olje.