erika2 Odkrito.si

Slovenski športnici Srb ukradel srce

tek Svet24.si

Denar ni pogoj ne za srečo ne za blaginjo

bukovec1 Svet24.si

Novo življenje Brigite Bukovec: "Če ne bi šli, ...

zima, mraz, jutro Svet24.si

Zelo mrzlo bo: to vam svetuje zdravnica družinske...

kylie jenner 23 Najstnica.si

Takšno moč ima Kylie Jenner

AKR_9737 Njena.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja je z njo srečen že 21 ...

benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Njena.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

V pomlad z razigranimi pričeskami
| V. M.

V pomlad z razigranimi pričeskami

Vas zanima, kakšni so modni trendi pričesk? Urejeno-neurejen videz je še vedno 'in'. Z modnim videzom se lahko poigrajo tudi dolgolaske …

''Mladosten in neukročen videz je že nekaj časa 'in'. Predstavlja stil uličnih bojevnic, katerih pričeske so videti urejeno neurejene,'' pojasnjuje mladi frizer in umetnik ličenja Marko Hriberšek iz salona Frizerski studioMH.

Zaupal nam je, kako do divje pričeske s preprostimi triki – s stopničastim striženjem in različnimi barvnimi odtenki. ''Najbolj pristaja trikotni in srčasti obliki obraza, pri kateri lahko s stopničastim striženjem dosežemo zadosten volumen las in tako vzpostavimo potrebno ravnovesje," pravi Hriberšek, ki je že kot deček vedel, da bo postal frizer. ''Še bolj razgiban videz bodo poudarili skrbno izbrani barvni prameni,'' svetuje.

Foto: Profimedia - Urejeno, a hkrati divjo pričesko utrdite z laskom za lase.

Za urejeno in hkrati divjo pričesko priporoča redno uporabo maske za lase in seruma za konice, po umivanju las pa peno za utrjevanje: ''Lase za videz 'divje pričeske' posušite tako, da imate glavo obrnjeno navzdol, z roko pa rahlo dvigujte lase proti glavi.'' Na koncu pričesko samo še rahlo fiksirajte z lakom za lase.

Marko pravi, da je urejeno-neurejen videz aktualen tudi pri spetih pričeskah. ''Na primer pri kitkah in figah, kjer ni nič narobe, če so malo bolj razrahljane in kakšen pramen uide ven,'' pravi. Tista dekleta, ki imate ravne lase, pa lahko spuščene pramene tudi nakodrate.