Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Kreativne ideje: Za pusta bom samorog!
| V. M.

Kreativne ideje: Za pusta bom samorog!

So vam ljubi samorogi in bi za pusta želeli zdrsniti v njihovo čarobno podobo? Izvolite ideje za velike in majhne ljubiteljice mitoloških bitij …

Samorog pošteno prednjači v svetu čarobnih bitij, v zadnjih letih se je namreč uvrstil v sam vrh lestvice najbolj priljubljenih pravljičnih likov. Zato ni nič nenavadnega, da se velike in male dame v času pusta spogledujejo z mislijo, da bi se prelevile v to lepo mitološko bitje. Nenazadnje za uresničitev slednjega ni potrebna zahtevna kreacija, ki bi zajemala kostum od glave do pet. Pozabavate se lahko z domiselnimi detajli s katerimi boste ustvarili fantastično pustno podobo. Ves čar je namreč v kreativnih dodatkih in domiselnemu ličenju.

Foto: Abby Smith - Kako izdelati rog s pomočjo pramenov las, si oglejte v spodnjem videu.

Kako z dodatki pričarati samoroga?

Osnovni element je kakopak rog, ki ga lahko bodisi kupite ali izdelate sami. Slednjega se lahko lotite na različne načine, še zlasti pa boste pritegnili pozornost tisti, ki boste pri izdelavi uporabili svoje lase. Dolgolaske lahko namreč okoli stožca (ki ga izdelate iz trše lepenke ali srebrne folije) ovijete sprednje pramene las – končni izgled je osupljiv, kar preverite v spodnji video vsebini.

Foto: Pinterest - Rog lahko izdelate iz lepenke, prek katere ovijete blago. Slednjega učvrstite z vrvico.

Metod za izdelavo rogov je veliko, mnoge so sila preproste. Potrebujete zgolj lepenko, blago za ovijanje, vrvico, trak ali obroč za lase in cvetlične dodatke. S pomočjo spretnih prstov in silikonskega lepila vam lahko uspe ustvariti kakšno izmed kreacij, ki smo jih nanizali pod besedilo.

Pustni kostum dopolnite še s tutu krilcem in pastelnim make upom, pri katerem ne sme manjkati bleščic. Poleg osnovne bele barve, se v upodobitvah čarobnega samoroga najpogosteje prelivajo odtenki modre, rožnate, vijolične, zelene, rumene, zlate in srebrne.