Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Iz naftalina - to bo v letu 2018 spet v modi

19. 2. 2018; 03.49
Avtor: K.M.
Aleksander Wang

Aleksander Wang modna revija. foto: Profimedia

Pobrskajte po modnih omarah, saj boste v njih morda odkrile modni trend, ki se v letu 2018 vrača! Tako vsaj menijo na enem izmed največjih tenov mode na svetu.

Na tednu mode v New Yorku, ki je hkrati tudi eden izmed najbolj priznanih tednov mode na svetu, so na modnih brveh predstavili trend, ki nas potegne nazaj v preteklost. Morda se ta kos modnih kombinacij še skriva v kakšnem pozabljenem predalu vaših omar, ali pa ga še vedno skrbno shranjujejo vaše matere. Zagotovo pa se ob pogledu nanj spomnimo na prelom tisočletja. Mu boste podlegle tudi ve?

Se spomnite značilnega ženskega videza iz poznih devedesetih let in iz časa preloma tisočletja? Visoko spet raven čop in nato v pričesko zapet z veliko in vpadljivo sponko za lase oziroma 'krokodilčkom' ... No, če zaupamo mnenju modnih strokovnjakov na zadnjem tednu mode v New Yorku, potem se ta modni trend iz naftalina vrača v sam vrh modnih zapovedi. 

Sponka za lase, ki so jo ženske pogosto uporabljale v devedesetih letih. foto: Profimedia

Modni oblikovalec Alexander Wang je namreč svoje modele na modno brv poslal s pričeskami čisto v slogu devedesetih let. S pričeskami spetimi s klasično sponko, ki so jo ljudje poimenovali z izrazi, kot so banana, krokodilček, čeljust ...

Uporaba takšne sponke za lase dejansko ni bila nikoli izkoreninjena. Številne ženske po svetu pa jih še zdaj dnevno uporabljajo. Razlika je le v tem, da sponke redko vidimo v svetu visoke mode. Bolj pogoste so v udobju domačega doma in v kombinaciji z udobnimi športnimi oblačili. 

A post shared by Glamza (@glamzacom) on

prejšnji članek
Razkrite težave v raju Khloe Kardashian
Svet slavnih
Razkrite težave v raju Khloe Kardashian
naslednji članek
Tedenski numeroskop: Zanesite se nase!
Zdravje
Tedenski numeroskop: Zanesite se nase!
#obraziavenija
obraziavenija