požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj o vas pove oblika ust?

24. 6. 2017; 08.00
Avtor: A. J./Bodi zdrava
lps
Preverite, kakšne lastnosti vam pripisujejo glede na obliko ust.

Prepričanje, da naše telesne značilnosti razkrivajo različne značajske lastnosti, izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, privržence pa ima še danes. 

Klasična usta

Značilnosti: usta, ki v ničemer ne izstopajo

Ima jih: Shay Mitchell

Ne premajhna, ne prevelika, ne preveč polna, pa tudi ne ožetega videza. Če vaša usta v nobenem pogledu pretirano ne izstopajo, hkrati pa tudi niso povsem neizrazita, pomeni, da ste umirjena in dobro uravnotežena oseba. Dramatiziranje vam gre na živce – ste premišljeni, še tako turbulentne življenjske dogodke sprejemate mirno, brez pretiranih čustvenih izbruhov, kadar pa vam sceno naredijo drugi, se dostojanstveno umaknete in počakate na konec čustvene nevihte. V ljubezni niste izrazito zahtevni. Od partnerja ne pričakujete, da bo ves čas prilepljen na vas, občutek povezanosti črpate iz skupnih lastnosti, nagnjenj in konjičkov.

Kupidova usta

Značilnosti: izrazita jamica nad zgornjo ustnico

Ima jih: Rihanna 

Lastniki močno izražene jamice nad zgornjo ustnico so dobri v komuniciranju. Imajo bujno domišljijo, hitro razmišljajo in so zelo ustvarjalni. Njihova slabost je prenagljenost – ker pogosto kaj rečejo, še preden o povedanem dobro razmislijo, se pogosto znajdejo v zadregi in najbrž bi si nakopali celo vrsto sovražnikov, če jih ne bi reševala naravna očarljivost, po zaslugi katere je okolica nad njimi navdušena, tudi kadar naredijo kako neumnost. Vajeni ploskanja tudi v ljubezenskem razmerju iščejo partnerja, ki bo jasno kazal navdušenje nad njimi. 

Hollywoodske ustnice

Značilnosti: zelo poln srednji del ustnic

Ima jih: Angelina Jolie

Ljudje, ki imajo spodnjo in zgornjo ustnico na sredini izrazito izbočeno, so izjemno dobri v nastopanju. V soju žarometov se odlično počutijo: na zabavi jih nikoli ne boste videli osamljenih v kakem kotu, če ne zapeljujejo zbranih z mojstrskimi gibi na plesišču, so gotovo središče najbolj razposajene družbe daleč naokoli. Ker hrepenijo po aplavzu, si pogosto izbirajo poklice, kot so voditelj, igralec, učitelj, pri katerih je vsa pozornost usmerjena vanje. Takšnega obravnavanja si želijo tudi v odnosih, zato so lahko včasih nekoliko naporni partnerji – a ker so hkrati zabavni in ljubeči, jim je težko zares zameriti.

Usta ljubimcev

Značilnosti: polni zgornja in spodnja ustnica

Ima jih: Scarlett Johansson

Polne zgornje in spodnje ustnice imajo strastni ljudje, ki hlepijo po najrazličnejših avanturah. Pri vsaki stvari, ki se je lotijo, gredo do konca, pogosto celo čez mejo, v skrajnosti. Kaj si o njih mislijo drugi, jim je malo mar, zato si jih ljudje pogosto vzamejo za vzornike. So rojeni uporniki, trmasti in svojeglavi, hkrati pa željni delati dobro za druge. Odlično se lahko izrazijo z delovanjem v raznih dobrodelnih organizacijah ali z vključevanjem v družbeno koristne projekte. So odlični ljubimci z izostrenim čutom za potrebe drugega.

Diamantna usta

Značilnosti: usta so majhna, imajo obliko štirikotnika

Ima jih: Amanda Seyfried

Usta v obliki diamanta imajo ljudje, ki jih okolica sprejema z odprtimi rokami. Čeprav so zelo priljubljeni in imajo številne prijatelje, pa so znani po tem, da nikoli niso zares zadovoljni. Ker so precej ambiciozni, iščejo kariero, v kateri se je mogoče ves čas nadgrajevati. Kadar jih ne omejuje njihova pretirana samokritičnost, so lahko zelo uspešni. Čeprav to neradi kažejo navzven, v ljubezni hrepenijo po toplih, iskrenih odnosih. Osvojiti jih ni lahko, saj so naravno nezaupljivi. Najboljše zveze ustvarijo z nadgradnjo dolgoletnih prijateljstev.

Račka

Značilnosti: dolga, polna usta, s slabo izraženo jamico nad zgornjo ustnico

Ima jih: Julia Roberts

Ljudje s takšno obliko ust znajo obračati denar. Ker jih poleg tega spremlja tudi sreča, so odlični borzni posredniki, ne glede na to, za kateri poklic se odločijo, pa se znajo vedno dogovoriti za dobro plačo. So vedno veseli, polni energije in videti je, kot da jih nič na svetu ne more spraviti v slabo voljo. Ljubezenskih odnosov se lotevajo lahkotno, pri iskanju partnerjev nimajo posebnih težav. Večinoma si hitro najdejo partnerja, s katerim ostanejo vse življenje, nagnjeni pa so k skokom čez plot. So zabavni in domiselni ljubimci, s katerimi ni med rjuhami nikoli dolgčas.

Plemiška usta

Značilnosti: tanka, majhna usta

Ima jih: vojvodinja Kate Middleton

Ljudje s plemiškimi usti se radi umaknejo v samoto, nenehna prisotnost drugih ljudi jim hitro postane nadležna. So umirjeni, premišljeni in zdravorazumski. Okolica jih spoštuje, saj ustvarjajo vtis poštenih, zaupanja vrednih ljudi, s trdnimi vrednotami, takšni pa niso le na zunaj, ampak tudi od znotraj. Čeprav včasih delujejo hladno, so v resnici ljubeči partnerji. V spalnici so nekoliko zadržani, če pa jih partner zna razvneti, ga bodo nagradili s pravim vulkanom strasti.

prejšnji članek
Poglejte, kakšne ocene ima v šoli Elvis iz MasterChefa
Svet slavnih
Poglejte, kakšne ocene ima v šoli Elvis iz MasterChefa
naslednji članek
Celiakija - bolezen našega časa
Zdravje
Celiakija - bolezen našega časa