kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Imate ob sebi pravega partnerja?

25. 1. 2020; 01.00
Avtor: Lara Jelen
razmerja_pravi_partner
Vsak se kdaj znajde pred vprašanjem, ali je partner pravi zanj. Če boste svojega prepoznali v spodnjih opisih, se vam tega ne bo treba vprašati nikoli več.

Zanj ste na prvem mestu

Seveda si vzame čas za svoje prijatelje in stvari, ki jih rad počne. Zaveda se tudi, da je treba najprej poskrbeti zase, da lahko poskrbiš za druge. A pri tem ni egoist in upošteva eno najpomembnejših »pravil« partnerstva. To je princip dam – daš, kar pomeni, da ravno tako, kot ima rad, da vi skrbite in se trudite zanj, tudi on vlaga svoj del v vajino zvezo. S svojimi dejanji vam daje vedno znova vedeti, da ste zanj (poleg njega samega) na prvem mestu in da se lahko zanesete nanj. Je vaš varni pristan, tudi kadar plujete po razburkanem morju.

Ob njem se vam ni treba pretvarjati

Sprejema vas takšno, kot ste, zato se ob njem počutite sproščeno. Še zdaleč vas ne skuša prepričati, da so vaši konjički brezpredmetni in da bi bil skrajni čas, da jih opustite. Tudi če mu katera vaša lastnost ni najbolj pri srcu, vas ne poskuša spreminjati. Seveda ima vsak med nami kakšno lastnost, nad katero partner ni najbolj navdušen, a tudi tisto, kar ga moti, vam pove spoštljivo. To pa ne pomeni, da se nikoli ne spreta. Prepiri so navsezadnje lahko tudi konstruktivni, če se partnerja med sabo slišita in po premisleku dojameta, kaj je povzročilo problem, ter sta ga nato pripravljena skupaj rešiti. Prepiri sami po sebi niso problematični, če se le ne vrtijo vedno okrog ene in iste težave.

prejšnji članek
Poslavlja se od serije Talenti v belem
Svet slavnih
Poslavlja se od serije Talenti v belem
naslednji članek
Sin z mamico Oriano ne govori slovensko
Svet slavnih
Sin z mamico Oriano ne govori slovensko