Vroče ta hip

Pogosto prekrižate roke ali vzdihujete? Raje ne počnite tega!

Prekrižane roke dajejo vtis arogance in nedostopnosti. Ne glede na to, kje ste, ne počnite tega.

O govorici telesa razmišljamo predvsem takrat, ko ne želimo pustiti vtisa plašne in nesamozavestne osebe. Močan stisk rok, gledanje v oči, vzravnana drža, so le nekateri od nasvetov, ki nam jih dajejo strokovnjaki s tega področja. Vendar obstaja tudi govorica telesa, ki sporoča nasprotno - z njo dajemo vtis arogance in nedostopnosti. 

1. Prekrižene roke

Ne glede na to, kje ste - v službi, kavarni ali na večerji. S prekrižanimi rokami drugim sporočate, da ste arogantna in nedostopna oseba. Žal, številni roke prekrižajo tudi, če se počutijo nelagodno, pri tem pa se ne zavedajo, kakšen vtis dajejo.

2. Gledanje na uro ali mobilni telefon

Ta navada je v naši kulturi že globoko zakoreninjena, vendar morate vedeti, da s to gesto sporočate, da se zelo dolgočasite, poleg tega pa niste vljudni. 

3. Vzdihovanje

Čeprav je globoko dihanje enostaven način sproščanja, lahko globok vdih v določenih trenutkih pusti napačen vtis. Čeprav dihanje ne sodi h govorici telesa, je to še vedno neverbalni znak, s katerim sporočate, da niste zainteresirani, da ste ogorčeni, oziroma da obsojate to, kar so vam pravkar povedali.