Bankomat
Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa ni veljavna? To je razlog

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To so razlogi za prepir s partnerjem

17. 8. 2018; 03.00
Avtor: Tina Guček/Bodi zdrava
prepir
Imate občutek, da ste s svojim partnerjem nenehno na bojni nogi in da se prerekata zaradi vedno istih stvari? Preberite, kateri so najpogostejši razlogi, zakaj se zakonci prepirajo, in kako prepire premagati.

1. SEKSIdealno je, če se najdeta partnerja z vsaj približno enako stopnjo libida, a pogosto je tako, da si nekdo želi več seksa in bi se lahko posteljnim radostim predajal vsak dan, drugemu pa je popolnoma dovolj enkrat na teden ali pa še to ne. Če je tako že od začetka zveze, potem sta se s tem verjetno že nekako 'sprijaznila' in idealna rešitev v tem primeru je, da poskusita najti neko srednjo mero, ki bo obema vsaj približno ustrezala. Če pa je do tega prišlo nenadoma, potem morata ugotoviti, kaj je vzrok (morda rojstvo otroka, morda bolj stresna situacija v službi), in s pogovorom rešiti situacijo.

2. DENAR. Ne glede na to, kakšno je vaše finančno stanje (prepiri, povezani s financami, se namreč pojavljajo tako v družinah z boljšim kot v družinah s slabšim finančnim stanjem), je denar lahko vzrok za mnoge prepire – enemu se zdi, da drugi preveč zapravlja, drugi meni, da prvi preveč komplicira. Rešitev se skriva v komunikaciji in kompromisu, zlasti če imata denar na skupnem računu. Pogovorita se o tem, koliko ga lahko zapravita in za katere stvari, koliko pa je namenjenega tekočim stroškom ali varčevanju. Če vama ne uspe skleniti dogovora, imejta ločene račune in upravljajta vsak s svojim denarjem po svojih željah.

3. OTROCI. Ko sta sama, je vse veliko lažje kot takrat, ko v partnersko 'enačbo' vključimo otroke. Logično je, da se glede vzgoje kdaj ne bosta strinjala, a ključno in najpomembnejše pravilo, ki bi ga morala sprejeti, je, da se pred otroki ne prepirata. Če mama reče ne, naj jo oče podpre, ne glede na to, da se mu morda zdi ženin odziv preoster. In obratno, seveda. Zadevo predebatirajta zvečer, ko bodo otroci zaspali. Če si bosta nasprotovala pred otroki, se bodo ti kaj hitro naučili, da se da enega od staršev obrniti proti drugemu, in bodo to vse pogosteje uporabljali v svojo korist.

prejšnji članek
Nič več močnih menstruacij
Zdravje
Nič več močnih menstruacij
naslednji članek
Ali vaši najmlajši poznajo igre iz našega otroštva?
Svet slavnih
Ali vaši najmlajši poznajo igre iz našega otroštva?