ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ali znate ločiti med čistim in urejenim?

26. 3. 2017; 07.00
Avtor: zf
čiščenje doma dreamstime

Kljub pobrisanim površinam in čistim tlom bo dom videti umazan, če ne bo urejen. foto: Dreamstime

Ali tudi vi vedno, kadar pridete na obisk k določenih prijateljem, ugotavljate, da je njihovo stanovanje kot iz škatlice? Ne glede na to, ali pridete med tednom, zvečer ali podnevi, vse je tako, kot mora biti. Čudno, kajne?

Vsekakor je dobro vedeti, da ti ljudje, razen če nimajo čistilke, ne čistijo nič kaj več kot vi. Najverjetneje pa uporabljajo nekaj preprostih trikov, ki jim pomagajo vzdrževati red in čistočo povsod in v vsakem delu dneva. Pa rešimo najprej dilemo med urejenim in čistim. Lepo je, če so vse površine v stanovanju bleščeče, če o prahu ni niti sledi in so ploščice snežno bele. A če je na postelji kup razmetanih oblačil, revije in časopisi ležijo vse naokrog, krtača v kopalnici in umivalnik sta polna las, vaš dom ne bo videti čist, ker ni urejen. Zato najprej poskrbite za urejenost in se šele nato lotite čiščenja. Prihranili boste precej časa.

Pospravljajte sproti

Usvajanje te rutine je od začetka težko, vendar se hitro obrestuje, sploh v kuhinji. Krožnik, ki ste ga uporabili za kosmiče, splaknite, takoj ko ste se najedli. Ne odlagajte ga v pomivalno korito in ne čakajte, da se ostanki zasušijo. Tako boste preprečili, da bi bilo pomivalno korito videti, kot bi vanj udarila strela. Prav tako sproti urejajte blazine, otroci naj po končani igri pospravijo igrače na za to predvideno mesto, suho perilo takoj zložite in spravite v omaro.

Razdelite si delo in takoj počistite

Ko usvojimo rutino sprotnega čiščenja, se naučimo še pospravljanja. Pomite krožnike čim prej zložimo nazaj v predale, da ne bodo nadloga sredi kuhinje. Prav tako po uporabi obrišite umivalnik, počistite krtačo in jo spravite na svoje mesto. Prigrizkov nikar ne jejte stoje, saj boste tako drobtine puščali po vsem stanovanju. Vzemite si čas in hrano uživajte v miru. Sprotno pospravljanje pa vam bo več miru prineslo tudi med vikendi.

Ne kopičite

Stvari, ki jih dalj časa ne uporabljate, ne shranjujte za hude čase, saj se bodo lahko do takrat pokvarile, medtem pa boste nabavili nove. Osvobodite se bremena, da vam ne bo treba toliko pospravljati.

prejšnji članek
Post ni stradanje
Zdravje
Post ni stradanje
naslednji članek
Vse je boljše od beljenja
Moda&Lepota
Vse je boljše od beljenja