Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Odkrijte svoj znak: 8 znakov burmanske astrologije

8. 4. 2017; 08.01
Avtor: D. B.
burma horoskop

foto: Zajem zaslonske slike

Burmanska astrologija temelji na številu 8. To število predstavlja kozmično ravnotežje.

Številka 8 v burmanski astrologiji izraža skladnost in ravnotežje. Astrologija temelji na osmih planetih, povezanih z dnevi v tednu (sreda se deli na dva dela). Poleg tega upošteva tudi osem strani neba in njihovo edinstveno energijo. Znaki burmanske astrologije so, za razliko od klasičnega horoskopa, živalski. Dan rojstva določa vaš živalski znak.

Garuda - nedelja

Garuda je izjemno cenjena mitološka ptica, ki jo lahko najdemo v folklori Indije in Burme. To je hkrati prvi znak v burmanski astrologiji. Dan v tednu, ki ga določa, je nedelja. Torej, če ste se rodili v nedeljo, pripadate temu astrološkemu znamenju. Njegov vladar je Sonce, njegova prevladujoča smer pa severovzhod. Garuda je po naravi ljubezniv in velikodušen ter včasih preveč popustljiv. Uživa v izzivih, in bolj kot je le-ta zahteven, bolj ga motivira. Ljudje v tem znaku so energični in ne dopuščajo, da bi življenjski padci vplivali nanje. So dobri mentorji in navdih za ostale. 

Tiger - ponedeljek

Drugi znak v burmanski astrologiji je povezan z mačko. Vlada mu Luna, njegova prevladujoča stran neba pa je vzhod. Je zelo previden, intuitiven in inteligenten ter dobro opazuje. Je potrpežljiv in močan, a nikar ga ne silite v napačne odločitve. Sovraži, če ga kdorkoli izkoristi, in ne želi izgubljati časa za nepotrebne stvari. So izjemno osredotočeni na svoj cilj. Spoštujejo zakone in sprejemajo odgovornost.

Lev - sreda

Rojenim v znaku leva vlada Mars, prevladujoča stran neba pa je jugovzhod. Lev je rojeni vodja. V skladu s svojo vlogo v naravi je kralj džungle plemenit, ponosen in dostojanstven. Ima izjemno močno voljo, vedno ima prav in je zelo samozavesten. Všeč so mu izzivi.

Slon z okli - sreda od polnoči do poldneva

Četrti dan oziroma njegovo prvo polovico predstavlja slon z okli. Osebam, rojenim v tem znaku, vlada Merkur, njihova prevladujoča stran neba pa je jug. So srečni, premorejo veliko entuziazma, radi tvegajo in uživajo v življenjskih izzivih. So strastni po naravi in zaradi tega privlačijo pozornost. So izjemno samostojni in radi nadzorujejo vse, kar delajo.

Slon - od poldneva do polnoči

Po burmanskem dnevnem koledarju je sreda razdeljena na dva dela. Drugo polovico predstavlja znak slona brez oklov. Osebam, rojenim v tem delu dneva, vlada Rahu, senčni planet, njihova prevladujoča stran neba pa je severozahod. Posamezniki, rojeni v tem živalskem znamenju, so po naravi kontradiktorni. Težko je vedeti, kaj se pravzaprav dogaja v njihovih glavah. So zelo skrivnostni in sovražijo, kadar se drugi vpletajo v njihovo življenje. So odlični pri demonstraciji svojih talentov. Večinoma so uspešni podjetniki in pri delu postavljajo svoje pogoje.

Podgana - četrtek 

Osebe, rojene v četrtek, pripadajo znaku podgane. Vlada jim planet Jupiter, njihova stran neba pa je zahod. So duhoviti, inteligentni, zelo pametni in hitri. So iznajdljivi, zelo oportunistični, introvertirani in jih je težko ustaviti, kadar se za kaj odločijo. So ambiciozni in dobro vedo, kako biti prvi.

Morski prašiček - petek

Osebe, rojene v petek, pripadajo znaku morskega prašička. Vlada jim planet Venera, njihova stran neba pa je sever. So umetniške duše in imajo veliko domišljije. So inovativni in imajo odlične ideje. So tudi neodločni, pogosto ne vedo, kaj si želijo. So simpatični, ljubeznivi in polni ljubezni. So dobri prijatelji.

Zmaj - sobota

Osebe, ki so rojene zadnji dan v tednu, pripadajo znaku zmaja. Vlada jim planet Saturn, njihova stran neba pa je jugozahod. So filozofi in polni razumevanja. Privlačijo druge ljudi, saj so prepričani vase, imajo odličen smisel za humor in so zelo pozitivni. Radi delajo v samoti in verjamejo, da lahko tako najbolje zaključijo nalogo.

Preberite tudi, katero je najbolj nežno astrološko znamenje. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Stare so vsaj 70. let - ne verjamete?
Svet slavnih
Stare so vsaj 70. let - ne verjamete?
naslednji članek
Tantra za začetnike
Odnosi
Tantra za začetnike
#nasazenazenska
nasazenazenska