900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj še vedno sanjate o bivšem partnerju?

9. 2. 2024; 03.00
Avtor: Agata Rakovec Kurent/Fatalna
odnosi, ljubezen,

foto: Profimedia

Saj poznate tisto, da se iz počenega piskra ne da več kuhati in da mora bivši ostati bivši, ker je bivši z razlogom?

Življenje ni tako preprosto, da bi se ga dalo opisati s starimi pregovori, in včasih paru, ki se je razšel, čez čas spet uspe najti skupni jezik. Če se odločate, ali bi nekdanjo ljubezen spet spustili v svoje življenje in srce, preberite, na kaj morate paziti, da ne boste o vajini ljubezni ponovno govorili v pretekliku.

IDEALIZIRANJE BIVŠEGA

Naše pretekle ljubezni imajo nad nami nedvomno neko moč, saj gre za ljudi, ki so nam včasih pomenili vse. Kar 81 odstotkov ljudi priznava, da na nekdanjo ljubezen še vedno veliko misli, in kar 90 odstotkov uporabnikov Facebooka je na družbenem omrežju že 'vohunilo' za nekdanjim partnerjem. Noben razhod ni preprost. Tudi če ste bili vi tisti, ki ste razmerju naredili konec, lahko svojo odločitev kmalu začnete obžalovati. Na preteklost radi gledamo skozi rožnata očala, v dolgih in samotnih nočeh pa se nam partnerjeve napake in morebitni grehi ne zdijo več tako grozni. Preden nekdanjega fanta vržete iz spanja in ga moledujete za še eno priložnost, temeljito razmislite. Spomnite se, zakaj sta se sploh razšla. Pretehtajte dobre in slabe dogodke, zapišite si pluse in minuse. Ko želite naprej, morate najprej počistiti staro kramo. Realnost namreč ne bo ustrezala vašim idealiziranim predstavam o preteklosti in sčasoma se lahko pojavijo enake težave. Odločitev, ali boste bivšega spet spustili v svoje življenje, je treba sprejeti z glavo in pri tem za trenutek pozabiti na srce.

(NE)OPROSTLJIVO

Sta se z bivšim razšla zaradi odvisnosti, čustvene ali fizične zlorabe? Potem verjetno ne hrepenite ravno po obujanju razmerja. Če vas je nekdo hudo prizadel, morate vedeti, da vas je sposoben prizadeti znova. Dobro razmislite, kaj vas je pri nekdanjem partnerju najbolj motilo in kaj je bil glavni vzrok, da sta šla narazen. Se razmere medtem niso bistveno spremenile? Torej bo potreben čudež, da bosta v drugo uspela, zato si raje prihranite bolečino. Večje dileme so pri nezvestobi. Če vas je partner prevaral, vi pa ga še vedno ljubite, ni nič narobe, če mu ponudite še eno priložnost. Zavedati pa se morate, da obujanje spominov na njegovo izdajstvo ne koristi nikomur. Ste mu oprostili? Premaknita se naprej in v ljubezni obrnita nov list. Nobene pravice nimate, da se prelevite v policista, berete njegova sporočila ali ga zasledujete, ko gre na pivo s prijatelji. Če ste partnerja prevarali vi, morate najprej spet zgraditi izgubljeno zaupanje. S partnerjem bodite nežni in obzirni, vsekakor pa mu to ne daje pravice, da se do vas vede grdo in vas ponižuje zaradi preteklih grehov.

ŠTEVILNA VPRAŠANJA

Premišljujete, da bi mu dali še eno priložnost? Najprej razmislite, koliko časa sta narazen. Če nista dolgo, je možno, da ga sploh še niste preboleli in si tako niste dali možnosti, da bi srečo poiskali drugje. Preden nekdanjemu partnerju spet odprete svoje srce, si zastavite nekaj vprašanj. Kaj je bil glavni vzrok, da sta se razšla? Če je vzrok v nekdanjem partnerju, ali se je odtlej resnično spremenil? In ali ste se spremenili vi? Ob zapletanju z bivšim je namreč zelo verjetno, da bosta po začetnem navdušenju začela ponavljati stare vzorce, ki bodo pripeljali do enakega razpleta. Vprašati se morate tudi, ali se je medtem spremenila vajina situacija. Ste zdaj finančno bolj stabilni? Je on? Sta bila prvič preprosto premlada in premalo zrela? Je oseba, ki je prišla med vaju, res izginila z radarja? Upoštevati je treba vse vidike. Kako naj bo odnos uspešen v okoliščinah, v katerih je nekoč že propadel? Se bosta tokrat znala resno posvetiti svojemu odnosu, sta pripravljena garati zanj, ali bosta podlegla lenobi? Ste trenutno le osamljeni in pogrešate reden seks ali gre za kaj več? Bi bili spet z njim le zaradi otrok? Previdno, saj jim lahko že drugič streta srce.

prejšnji članek
Parkinsonovo bolezen lahko sprožijo toksini plesni
Zdravje
Parkinsonovo bolezen lahko sprožijo toksini plesni
naslednji članek
Regenerativna zimska kopel za mladostnejšo kožo
Svet slavnih
Regenerativna zimska kopel za mladostnejšo kožo