Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Štiri od petih žensk lahko orgazem doživijo le s pomočjo …

24. 4. 2017; 06.00
Avtor: A. S.
zaljubljena, par, ljubezen

Nekatere ženske lahko doživijo tudi do 20 zaporednih orgazmov. foto: Profimedia

Mnogo je žensk, ki orgazma ne morejo doživeti tako enostavno, kot bi si želele. Da začutijo vrhunec naslade, potrebujejo pomoč.

Raziskave, ki so jih odpravili strokovnjaki v Veliki Britaniji so pokazale, da le vsaka peta ženska lahko doživi orgazem le s penetracijo. Velika večina pa potrebuje dodatno spodbudo.

Seksologa dr. David Delvin in dr. Christine Webber pravita, da je pogovor z ženskami o doživljanju orgazma še vedno velikokrat tabu tema. Mnoge menijo, da je z njimi nekaj narobe, ker ne morejo doživeti orgazma le s penetracijo. A to ni res. Mnoge ženske potrebujejo še dodatno draženje klitorisa, kar je popolnoma normalno.

Zakaj torej takšno mišljenje med ženskami in tudi moškimi?
»Tudi zaradi raznih filmov, serij in tudi pornografije. Tam ženske doživljajo orgazme le s penetracijo. In prav zato mnogo žensk, pa tudi moških zmotno misli, da je to za orgazem povsem dovolj,« pojasnjuje dr. Webbrova.

Raziskava je ponudila še mnoge druge zanimive ugotovitve, med drugimi tudi, da sedem od desetih žensk lahko doživi več zaporednih orgazmov, nekatere celo do 20 pri enem spolnem odnosu. V povprečju pa največ žensk doživi po dva zaporedoma, dva odstotka vprašanih žensk pa je potrdilo, da jih doživijo tudi do dvajset.

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Kam sta izginili tekmovalki?
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Kam sta izginili tekmovalki?
naslednji članek
Kako obogateti brez truda?
Zdravje
Kako obogateti brez truda?