GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Prihajajo bolj umirjeni dnevi

15. 6. 2017; 09.30
Avtor: Barbara Rožmanec Rupnik, DastolAS
Astrologija, ura

Teden bo bolj umirjen. foto: Profimedia

Čaka nas mirnejši teden. Luna upada, zato se bo tudi življenje umirilo. V četrtek bo opozicija Sonca in Saturna prinesla več napetih odnosov z avtoritetami.

Pri delu bomo naleteli na ovire, zastoje in omejitve. Odnosi med ljudmi bodo formalni in zadržani. Počutje bo rahlo depresivno in melanholično. Tudi vreme se bo ohladilo za kako stopinjo. Petek bo lep in ustvarjalen dan, ljudje pa prijazni in sočutni. Vikend bo naporen. V soboto bo zadnji krajec neprijetno vznemiril Ribe, Dvojčke, Device in Strelce (tudi podznak), v nedelja pa bo precej »vroča« za Kozoroge, Ovne, Rake in Tehtnice (tudi podznak), saj bodo nepotrpežljivi, vzkipljivi in prepirljivi. Vozite počasi in strpno, saj je v nedeljo večja verjetnost za nesreče in zastoje. Pričakujte tudi več komunikacijskih zapletov vseh vrst. Ponedeljek bo precej deloven in ustvarjen, Vodnarji, Ovni, Dvojčki, Levi in Strelci pa ga bodo znali izkoristiti tudi za zabavo in druženje. Torek in sreda bosta primerna za večje nakupe, romantična srečanja, finančne posle, kulinariko in vrtnarjenje.

21. junija bo prvi poletni dan. Sonce bo ob 6.24 prestopilo v znamenje Raka. Poletni solstícij ali Sončev obrat je trenutek, ko je Sonce ob poldnevu na nebesnem Rakovem povratniku in najvišje na obzorju. Severna polobla prejme več sončne svetlobe kot druge dni, a to ne pomeni, da je ta dan tudi najbolj vroč. Severni pol je ob solsticiju najbolj nagnjen proti Soncu, Zemlja pa je najdlje (ne najbližje!) od Sonca. Na severni polobli se začne poletje, dnevu pa rečemo tudi Kres. Poletni solsticij je najdaljši dan v letu, saj dnevna svetloba traja približno 17 ur.


Pa poglejmo bolj podrobno.

Četrtek dopoldne bo primerno za študij, urejanje »papirologije« in uradnih zadev, sestanke, dogovore in skupinske projekte. Marsikatera stvar se bo v zadnjem hipu ugodno razpletla in rešila, še zlasti za Vodnarje, Ovne, Dvojčke, Tehtnice in Strelce (tudi podznak). V četrtek opoldne bo šla Luna v znamenje Rib, kjer bo do sobote zvečer. Če bi lahko dneve preživeli ob vodi in v družbi najbližjih, bi največ storili zase. Sonce bo v opoziciji s Saturnom, kar bo otežilo odnose z avtoritetami, blokiralo izvedbo projektov, hladilo medsebojne odnose in ozračje. Sonce predstavlja tudi našo vitalnost in imunski sistem, zato bo več težav z dihalnimi organi (prehladi, viroze, bronhitis, astma). Intuitivno bomo začutili razpoloženje ljudi v naši bližini. Bolj občutljivi bomo in hitro bomo planili v jok. Melanholično razpoloženje bo še bolj izrazito zaradi Lune v Ribah. Ko je Luna v Ribah, hitro »zaplavamo«, zato previdno z opojnimi substancami. Luna upada, zato ne bomo imeli veliko energije. Vzemimo si čas za sprostitev in manjše nakupe kozmetike, alkoholnih pijač in zdravil (petek zjutraj). Če se odpravljate na izlet, pojdite na morje ali jezero. Če imate vrt, raztresite gnojilo in populite plevel. Če ga pulite v času padajoče lune, ne bo tako hitro rastel. Ugodno je tudi za sejanje ali pikiranje solate. Če to delate ob padajoči Luni, solata ne gre v »cvet«. Petkov večer pripravlja lepa presenečenja zlasti Kozorogom, Ribam, Bikom, Rakom in Škorpijonom (tudi podznak). Precej romantični bomo, večer pa bo nabit z erotiko. Ne razmišljajte preveč in se prepustite trenutku. Dnevi so primerni tudi za obisk koncerta, plesne prireditve in umetniško ustvarjanje. Če že dolgo niste bili v kinu, vam ne bo žal, če greste v petek zvečer. V soboto bo Luna v kvadratu z Merkurjem, Saturnom in Soncem, kar bo kvarilo razpoloženje predvsem Ribam, Dvojčkom, Devicam in Strelcem (tudi podznak). Nič posebnega ne bo, le malodušni, sitni in zamerljivi bomo bolj kot sicer.

V soboto zvečer bo Luna prestopila v znamenje Ovna, kjer bo ostala do ponedeljka zvečer. Vodnarjem, Ovnom in Dvojčkom (tudi podznak) bo polepšala dneve. Imeli bomo veliko energije in poguma za dokončanje poslov, a bomo težko sodelovali z drugimi. V nedeljo bo napeto v medsebojnih odnosih. Hitro nam bodo popustili živci in v momentu se bomo sprli. Ne bomo izbirali besed. Čim več časa preživite na prostem ali v telovadnici, saj bo gibanje najboljši ventil za sproščanje napetosti. V nedeljo bo še posebej napeto in stresno za Kozoroge, Ovne, Rake in Tehtnice (tudi podznak). Pazite tudi v prometu, saj bo več zastojev, ovir in prometnih zamaškov. Impulzivnost, objestna vožnja in nepotrpežljivost bodo povzročili marsikatero nesrečo. Pazite pri delu z ostrimi predmeti in rokovanju z ognjem ali vnetljivimi snovmi. Mars je v svoji OOB fazi, zato imajo gasilci v zadnjih tednih veliko dela. Pijte veliko vode. Glavoboli, težave z očmi in poškodbe bodo pogostejše. Ponedeljek je ugoden za poslovne sestanke, organizacijo dela, obisk mehanika in popravilo strojev. Vodnarji, Ovni, Dvojčki, Levi in Strelci (tudi podznak) se bodo odlično počutili.

V ponedeljek ponoči bo Luna prestopila v čutnega Bika, kjer bo ostala do četrtka. Zaspano torkovo jutro se bo prevesilo v lenoben dan. Torek in sreda bosta zelo lepa dneva. Najlepše se bomo počutili doma. Uživali bomo v romantiki in dobri hrani. Naredimo finančni plan za prihodnje tedne in preračunajmo izdatke. Če imate v mislih nakup čevljev, parfumov, poletne garderobe ali pohištva, boste v torek in sredo gotovo našli kaj zares lepega in kvalitetnega po sprejemljivi ceni. Dneva sta ugodna tudi za nakup hrane in kozmetike.

Torek je ugoden za obisk frizerja, sreda pa za masaže in terapije. Čim več časa preživite v naravi. Sreda je ugoden dan za opravljanje izpitov, popravljanje ocen, krajša potovanja, trgovino in sklepanje kupoprodajnih pogodb. Ribe, Biki, Raki, Device in Kozorogi (tudi podznak) bodo sklenili donosne posle.

V sredo bo prvi poletni dan, Sonce in Merkur pa bosta prestopila v znamenje Raka. Naše misli se bodo v naslednjih tednih vrtele predvsem okrog nepremičnin, doma in družine. Na dogodke se bomo odzivali preobčutljivo in zelo čustveno. Mars v Raku bo netil družinske konflikte. Dan je ugoden za opravljanje izpitov, popravljanje ocen, krajša potovanja, trgovino in sklepanje kupoprodajnih pogodb. Ribe, Biki, Raki, Device in Kozorogi (tudi podznak) bodo sklenili donosne posle.

Še več boste našli tukaj.

prejšnji članek
Alma Rekić: Dragi moj sin, zaprl si vrata
Svet slavnih
Alma Rekić: Dragi moj sin, zaprl si vrata
naslednji članek
Zvezdnik Usodnega vina razkril, da bo postal ženin
Svet slavnih
Zvezdnik Usodnega vina razkril, da bo postal ženin