testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?

28. 1. 2024; 04.00
Avtor: K.M.
studio stanovanje6

foto: Profimedia

Starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora lahko s pretokom energij ogromno 'naredi' že v vaši spalnici, kjer po večini preživite največ časa.

Fengshui tako zapoveduje, da bi morala biti postelja postavljena diagonalno od vrat, vzglavje pa naj bo naslonjeno na zid. Le-to vam bo energijsko dalo občutek sigurnosti in podpore. Hkrati se izogibajte položajem, ko je postelja direktno nasproti vrat ali v isti liniji z vrati, predvsem če gre za vrata kopalnice. Ta položaj se po fengshuiju imenuje tudi položaj smrti in je zelo nevaren. Številni ljudje, ki so imeli posteljo postavljeno tako, so zboleli za resnimi boleznimi v srednjem delu telesa, slabša pa je bila tudi kvaliteta njihovega življenja. 

Če imate poteljo postavljeno v kotu sobe, za vrati, boste imeli občutek, da se skrivate pred svetom in da se želite pred njim zaščititi. zaradi tega ste lahko zelo nesrečni. Hkrati si postelje ne postavljajte pod okno, ki odpira prostor energijam. Če spite pod oknom lahko zunanja energija lažje pride do vas in vpliva na kvaliteto, negativno, vašega spanca. 

Idealna pozicija je torej takrat, ko je postelja postavljena diagonalno od vrat, oseba pa iz ležečega položaja vidi tako okno kot tudi vrata. 

Seveda pa ni vse v poziciji ampak je veliko tudi v kvaliteti postelje. Najboljša postelja je lesena in ima vzglavje v enem delu. Pod posteljo naj bo čim manj praznega prostora, da se energija pod posteljo ne pretaka brez nadzora. Če imate zakonsko posteljo, naj bo tudi vzmetnica le ena, saj drugače z dvema simbolno razdvajate sebe in svojega partnerja. 

prejšnji članek
Lado Bizovičar s 'slovensko musko' navdušil razprodane Stožice
Svet slavnih
Lado Bizovičar s 'slovensko musko' navdušil razprodane Stožice
naslednji članek
Slovenci suvereno ubranili naslov svetovnih prvakov v poletih
Svet slavnih
Slovenci suvereno ubranili naslov svetovnih prvakov v poletih